Най-обсъжданите устройства през 2011 година

naj-obsujdani-ustrojstva-2011Сигурно сте пестили пари от заплатата си в продължение на месеци, заделяли сте всяка стотинка, лишавали сте се от излизания с приятели, само и само, за да си купите онази страхотна джаджа, която ви е грабнала окото, за която сте мечтали толкова дълго и на всяка цена сте искали да бъде ваша. Когато на технологичния пазар излезе нов продукт, производителят прави всичко възможно, за да привлече вниманието към себе си. Всеки нов модел се прави с по-добър дизайн, по-усъвършенстван, с повече функции и екстри от предишния.

Тук ще ви изброим някои от най-очакваните и търсени джаджи през 2011 година, които са накарали хората по целия свят да не спират да говорят за тях. Някои от тях са постигнали голям успех, други не чак толкова, но все пак сме им отделили място в тази статия.

 Amazon Kindle

Този електронен четец за книги подлуди света. Това не е първият подобен продукт, който се появява на пазара, но още с реализирането си през 2007 година, устройството улови вниманието на обществеността и насърчи хората да опитат да четат електронни книги. През годините джаджата е претърпяла някои промени и подобрения, за да разшири кръга от потребители и да стане по-масово използвана. Най-новият модел се нарича просто Kindle и е в пряка конкуренция с Barnes and Noble, които направиха дебют с нова версия на техния Nook тази година.

BlackBerry PlayBook

Research in Motion, също известна като RIM, е компанията, която произвежда един от най-търсените продукти, а именно линията смартфони BlackBerry. Дори, когато Apple изкараха на пазара своя iPad, обществеността започна да спекулира кога конкуренти като Google и  BlackBerry ще изкарат устройства, които ще отговорят на предизвикателството. RIM показа своя PlayBook към края на 2010, но устройството не бе в магазините до юли 2011 г. Таблетът бе посрещнат със смесени чувства и за съжаление на компанията, продуктът им не се продаваше толкова добре, колкото са очаквали.  Дори след като понижиха цената на таблета през декември, това не оказа особено голямо влияние на продажбите.

 Sony Ericsson Xperia Play

Днешните устройства притежават дисплей с хиляди цветове и позволяват взаимодействие с тъчскрийн. Но истинските игрови конзоли се изправят пред голяма конкуренция със смартфоните, много от които предлагат разнообразие от приложения за геймъри.

През 2011 г. всички бяха вперили поглед в Sony Ericsson с дългоочакваната надежда, че създателят на серията Play Station за домашни видео конзоли и PlayStation Portable устройства,  ще разработи PlayStation телефон. Xperia Play, който е базиран на операционната система Android, е първият PlayStation  – сертифициран телефон. Смартфонът се продава с няколко вградени игри, в това число „Crash Bandicoot“. Критиците и потребителите харесаха телефона и той се продава наистина повече от успешно.

  Samsung Galaxy S II

Един от най-очакваните смартфони през 2011 г. бе Samsung Galaxy S II. С двуядрен процесор и Corning Gorilla Glass защита, устройството включва функции, които го отличават от много други смартфони, които се появяват по същото време. В действителност, в края на 2011 г. телефонът продължава да държи висока цена в САЩ, дори след факторинг в договорите, който се изисква от много превозвачи. Galaxy S II привлече вниманието на компанията Apple, която преди е съдила конкурентни производители на смартфони за предполагаеми нарушения на патента. Apple успя да блокира временно продажбите на Galaxy S II в Австралия, като забраната е вдигната през ноември. Samsung обаче не остана длъжен и точно ден преди Apple да изкара iPhone 4S в Австралия, първите 10 клиента, които са посетили магазините на Samsung са можели да си закупят Galaxy S II за $2.

 HP TouchPad

През 2011 година HP представиха модела TouchPad таблет, базиран на webOS. Таблетът включва двуядрен процесор и предна камера. Критиците приеха добре продукта, въпреки че имаха оплаквания от бавната производителност. Но моделът някак не успя да спечели доверието и интереса на потребителите и не се продаваше успешно.

След като търговците на дребно разбраха, че има излишък на таблети, няколко седмици по-късно се разпространиха слухове, че Best Buy иска да изпрати хиляди бройки от модела обратно до HP. За да се отърват от тези таблети, HP, а и много други търговци, решиха да направят разпродажба. На много места цената им падна до 99 долара за 16GB версия. Всъщност, обаче HP не е единственият производител, който прибягва до тази крайност, за да се освободи от свръх наличието на даден продукт.

Apple iPad 2

С излизането на iPad, Apple си спечели изключително много почитатели, а след реализирането на следващия продукт от тази серия таблети, Apple изглежда, че не може да има никаква конкуренция. iPad 2 има предна и задна камера, ултра тънък и лек и е с мощен процесор и отлична бързина.

Apple iPhone 4S

Това бе продукт, който всеки чакаше с голямо нетърпение. Всеки смяташе, че следващото поколение смартфони ще носи името iPhone 5, но Apple ни изненадаха и решиха да не бъдат толкова предсказуеми.

Когато дойде времето, компанията изненада много хора чрез въвеждането на подобрена версия на предишния iPhone 4. Дизайнът е същия, като актуализацията включва 8–мегапикселова камера, двуядрен процесор, подобрена графика и още куп други нововъведения. Проблемът с антената, който съществуваше при iPhone 4 е вече оправен при този модел.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...