9 страхотни безплатни приложения за Windows

 

Всеки един нов лаптоп се нуждае от добър софтуер, ако потребителят иска да получи най-доброто от своята машина. В пакет с Windows 7 идват доста полезни инструменти и приложения, но това съвсем не е достатъчно, за да извлечем максимума от устройството си.

В тази статия ще стане въпрос за топ 9 на безплатните и възможно най-полезните софтуерни приложения, които съвсем спокойно можете да инсталирате на своя нов компютър и след това да започнете да го използвате с удоволствие.

И така, нека започнем..

1.EASEUS Partition Master

EASEUS partition manager е елегантен инструмент за създаване и управляване на дисковото пространство в Windows. Дори да сте направили подялбата по време на инсталационния процес и сте наясно как се използва конзолата за персонализиране на диск, препоръчваме ви да си свалите и инсталирате EASEUS partition manager. Приложението предлага някои страхотни опции като преоразмеряване, сливане или разделяне на дялове, конвертиране на TFFAT към NS.

2. PC Decrapifier

Повечето маркови лаптопи се продават с фабрично инсталирани безброй безполезни приложения, от които трябва да се отървете, ако искате компютъра да функционира правилно в дългосрочен план. С тази програма ще премахнете излишния софтуер и ще освободите място за нови, по-полезни неща.

3. Ninite

Ninite ще покрие частта „как да инсталирам“, когато качвате нови неща на лаптопа си. Този “all in one” инсталатор позволява да изберете софтуер и да го инсталирате с едно кликване.

4.Revo Uninstaller

Revo Uninstaller е супер инструмент, когато искате да деинсталирате непотребни приложения и стари програми. Това е далеч по-добре, отколкото по стандартния начин чрез Remove от Контролния панел.

5. CCleaner

Не бихме пропуснали и този доста приятен софтуер. Той е страхотен, защото ви помага да премахнете всички временни файлове и данни от системата си и да извършвате рутинна проверка на компютъра.

6. Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials със сигурност ще остане в историята като едно от най-добрите безплатни приложения на технологичния гигант Microsoft. С тази програма сте напълно защитени от вируси и зловреден софтуер.

7. Dropbox или Syncback SE

Когато става въпрос за архивиране на данни, хората са склонни да отлагат това, което в крайна сметка се сещат да направят твърде късно, когато са загубили ценна информация и не са имали време да архивират файловете си. Затова ви съветваме да използвате една от двете програми, за да не бъдете неприятно изненадани и да защитите данните си от унищожение.

8. Recuva                 

Това е уникален и изпробван софтуер, който е идеален за възстановяване на изтрити файлове и изгубена информация. Може да се използва и за намиране на изтрита информация от флаш памети и мемори карти на телефони и фотоапарати.

9. VLC и Chrome / Firefox

Накрая, но не и на последно място имаме обичайните заподозрени – VLC media player и Chrome и/или Firefox. Естествено, не трябва да ги инсталирате отделно, защото Ninite ще се погрижи за това. Просто се уверете, че сте отбелязали имената им в Ninite, преди да започнете инсталацията.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...