Dell XPS 17 – лаптоп, който ще ви впечатли

dell-xps

Dell XPS 17 е чудесен модел, който има всичко от което се нуждаете – издръжливост, качество и бърза производителност. Тук ще ви запознаем по-отблизо с мощната машина, която е подходяща за вършене на ежедневни дейности и играене на 3D игри.

Дизайн

На пръв поглед XPS 17 има солидна структура, което го прави неудобен за ежедневно носене. Ако често сте в движение и се налага да носите постоянно лаптопа със себе си, ще ви е доста некомфортно. 17 – инчовата машина е с тегло от 3.5 кг. и е предназначен основно за използване вкъщи или офиса.

Устройството има елегантен дизайн и приятен външен вид. Алуминиевият корпус придава на модела стил и изисканост, но в същото време е гаранция за неговата здравина и качество. Капакът има матово покритие, което не позволява оставянето на следи и отпечатъци от пръсти, а на допир е изключително гладък. Капакът е доста здрав и дори прилагайки сила в задната част, това не причинява размазване на пикселите на екрана.

Портовете за свързаност са разпръснати из всички страни на модела, включително и отзад. От ляво и отдясно се намират двоен жак за слушалки, жак за микрофон, eSATA/USB 2.0 combo порт, Blu-ray combo диск, USB 2.0 и multi-card четец. Отворите за охлаждане са поставени също отстрани, така че да не ви бъде некомфортно, когато го държите в скута си. Останалите конектори се разположени на гърба, в това число Gigabit Ethernet жак, HDMI, Display Port и два USB 3.0 порта.

С покупката на лаптопа получавате пълноразмерна клавиатура, с достатъчно място за почиване на китките. Клавиатурата е изключително лесна и удобна за използване, дори и ако се налага да пишете по цял ден (доклади, репорти, курсови работи, разработки за университета и т.н.). Dell XPS 17 има огромен мулти-тъч тракпад, който работи много добре.

Високоговорителите са направени от JBL. Tонколоните се намират точно на мястото, където почиват китките, а субуферът – отдолу. Не очаквайте зашеметяващ бас от машината, но качеството на звука е много по-добро от повечето преносими компютри на пазара.

Голямо предимство на този лаптоп е, че е лесен за ъпгрейди. Само с премахването на един винт, можете да увеличите РАМ паметта си или да смените твърдия диск.

Устройството идва снабдено с Intel Core i7-2670QM  процесор, който работи с Turbo Boost и ускорява скоростта на процесора при необходимост до 3.1GHz. В допълнение към това получавате и 4 GB RAM, 500GB твърд диск и Nvidia GT 555M с 3GB собствена памет, което превръща играенето на 3D игри в невероятно изживяване.

17–инчовият екран е с пълна HD резолюция, която прави изображенията да изглеждат ясни и чисти. Панелът, също така, има много добро възпроизвеждане на цветовете и високо ниво на яркостта, което е необходимо за 3D Vision.

Лаптопът е снабден с 9-клетъчна батерия, която издържа до 3.5 часа без зареждане, ако устройството не е твърде натоварено с различни игри, не гледате филми и не играете игри. В противен случай, очаквайте издръжливост не повече от 1 час и 10 минути.

Dell XPS 17 оправдава високата си цена и е подходящ за дълготрайна инвестиция. Той е проектиран да бъде заместител на настолен компютър и се справя брилянтно с тази задача. Имайте предвид, че този модел не е най-подходящото решение, ако ви е необходим лек, лесно преносим и с дълъг живот на батерията модел.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...