HP EliteBook 2560p – лаптоп от класа

hp-elitebook-2560p

 

HP EliteBook 2560p е лаптоп, който предоставя издръжливост и страхотна производителност. Задвижван от Intel Core i5-2540M процесор, снабден с Intel HD Graphics 3000 видео карта и 320 GB твърд диск, вие си гарантирате покупката на лаптоп, който дълго време ще ви служи вярно.

Това е водещият модел на HP, конструиран специално за нуждите на бизнес потребителите. Изграден като ултрапортативен ноутбук има една основна забележка, а тя е че самият му дизайн е по-масивен в сравнение с други ултра тънки, бизнес машини.

Конструкция и дизайн

12.5–инчовият лаптоп е проектиран за бизнес потребители, които често пътуват и са в постоянно движение. 2560p е най-малкият и лек модел от EliteBook серията лаптопи, защото е изграден с DuraCase технологията на HP. Това устройство има изключително здрава обвивка и  издържа на силни удари, драскотини и предотвратява появата на пукнатини на дисплея, счупени панти или загуба на данни на твърдия диск при падания.

Шасито има стабилна магнезиева изработка и осигурява защитата на горната и долната част на ноутбука. Рамката на дисплеят е покрит с магнезий и анодизиран алуминиев лист. Мястото, където отпочиват китките има алуминиево покритие, което предоставя сигурност срещу надраскване, а пантите на дисплея също се усещат доста стабилни. Както изглежда този модел има солидна защита и предоставя оптимална издръжливост.

На външен вид дизайнът на лаптопът не е претърпял почти никакви промени – продължава да  е все така покрит с черни и сребристи акценти, стилът му е сдържан, без да е скучен и еднообразен. Тази цветова схема създава приятен контраст. Повърхностите са гладки и се усещат по страхотен начин.

Портове и слотове

2560p е единственият 12.5-инчов ноутбук на световния пазар, който разполага с вграден оптичен диск. Потребителите могат да добавят DVD+/-RW SuperMulti или DVD-ROM оптичен диск.

Лаптопът има голям набор от портове – USB 2.0 портове, Smart Card reader, ExpressCard/34, SD/MMC, DisplayPort, eSATA, lock slot. Това, което липсва е HDMI и USB 3.0.

Дисплей

Този модел има 12.5-инчов HD екран с LED подсветка, но няма възможност за ъпгрейди на дисплея. Яркостта и контраста са на добро ниво, като вертикалните ъгли на видимост са по-добри от хоризонталните. Резолюцията на екрана е 1366х768 пиксела и е стандартна за 12–инчовите компютри.

Клавиатура и тъчпад

 

Лаптопът е снабден с клавиатура тип Chiclet и има доста голямо разстояние между  бутоните. Клавишите са равни и имат текстурно покритие. Много лесно и комфортно е да се пише на клавиатурата. Стабилната конструкция на шасито предпазва клавиатурата от огъване под тежкия натиск на писането.

Клавиатурата е снабдена с подсветка, така че и при слаба светлина ще виждате чудесно бутоните. Други функции, които включва са pointstick в средата, бутон за Wi-Fi и зареждане на браузъра, четец на пръстови отпечатъци в долния десен ъгъл. Тъчпадът е доста малък и ако искате да преместите курсора от единия край на екрана до другия, може да отнеме повече време от нормалното. Но покритието му е гладко и приятно на допир.

Топлина и шум

Лаптопът е в състояние да остане охладен даже, когато системата работи под напрежение. Не се чува почти никакъв шум и не загрява дори, когато се пускат HD филми.

Продължителност на батерията

Лаптопът може да издържи до 7 часа и половина без зареждане. Това означава, че имате възможност да свършите голяма част от служебните задължения в движение, без да се притеснявате, че ще ви се изтощи скоро батерията.

HP EliteBook 2560p е добър избор за бизнес потребители, които често пътуват. Притежаващ второ поколение двуядрен процесор Intel Core i5-2410M и 4GB системна памет, 2560p се справя с мултитаскинга с лекота и потребителите са в състояние да вършат едновременно няколко различни дейности на компютъра.

Качеството на изграждането е изключително добро и лаптопът може да оцелее при доста тежки ситуации. Ако в изблик на ярост се случи да ударите по-силно устройството или да го съборите на земята по невнимание, масивният дизайн обещава, че машината ще остане невредима.

Плюсове:

  • Атрактивен и издръжлив дизайн
  • Добър тъчпад
  • Дълъг живот на батерията

 

Минуси:

  • Тежък е за ултрапреносим лаптоп
  • Няма USB 3.0 порт
  • Висока цена

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...