7 полезни приложения, съвместими с всички Android таблети

7-prilojeniq-za-android

Функцията на таблета сред останалите мобилни джаджи е все още неопределена – наподобява смартфон, но чрез него не могат да се осъществяват телефонни разговори и прилича на лаптоп, на който не е необходимо да му затваряш капака.

Таблетите са разработени за хора, които имат нужда от мултифункционално устройство, което да е леко и лесно преносимо и да поддържа огромна част от функциите, които имат компютрите. Това до голяма степен улеснява бизнес потребителите, защото така не се налага да носят навсякъде със себе си лаптоп, а притежават това компактно устройство, което задоволява изцяло потребностите им.

Оборудвате ли таблета с подходящи приложения, които могат да ви бъдат полезни и да улесняват ежедневието ви, със сигурност ще останете доволни от това чудо на технологиите.

В Android Market потребителите могат да свалят, какъвто софтуер пожелаят, за който разработчиците гарантират качество и функционалност. Единственият проблем е, че не всички приложения са съвместими с всеки модел таблет, тъй като има различни версии на операционната система Android, проектирани да работят на таблети на различни производители. В резултат на това, много от приложенията не са универсални.

В  тази статия ще се фокусираме върху приложенията, които не са ограничени до определени устройства на дадени производители, а работят чудесно на всички таблети с Android.

 

PocketCloud Pro Remote Desktop

Това е едно от най-високо ценените десктоп приложения за Android и потребителите също са доволни от него. Сигурно ще се запитате за какво ви е подобно приложение и защо се нуждаете от него? Най-общо казано, PocketCloud Pro, ви позволява да имате достъп от таблета си до домашния компютър или този в офиса, независимо къде се намирате. Трябва ви единствено бърза интернет връзка. Това приложение е по-скоро насочено към бизнес потребителите и цели да улесни тяхната работа.

Poynt

Когато тръгнете да избирате ресторант, където да хапнете и особено, ако се намирате в чужд град, може да отнеме доста време да решите къде да отидете. Отваряте един сайт да проверите менюто, друг да видите ревюта на ресторанти, трети за да направите резервация и така до безкрай…

Въпреки че има много приложения за търсене на  ресторанти, никое друго приложение не осигурява толкова много опции и функции в едно, както Poynt Corporation. Poynt печели точки сред потребителите и е крачка напред пред останалите подобни програми, защото обединява няколко функции за търсене на едно място. Автоматично представя информация, базирана на настоящата ви локация или всяко друго местоположение, което зададете. Освен това ви извежда списък с цените на бензина в близките бензиностанции и програмата на интересни събития в близките населени места (като концерти, фестивали, прожекции на филми), които може да синхронизирате с Google Calendar, за да ви напомни за тях.

Веднъж щом решите какво да правите, можете да направите резервация през Poynt. С приложението отменянето на резервация или преместването на часа е лесно, ако нещо изникне в последния момент.

Google Docs

Google Docs е услуга за  виртуално съхранение за информация, където потребителите са свободни да качват документи, презентации, снимки и др. Също така, има опция да се зададе определен достъп до тези данни за други хора, като например само за четене. Файловете могат и да се споделят с всички останали потребители.

Еднa от най-страхотните функции на Google Docs е, че когато сканирате даден документ, той излиза на компютъра като изображение. Но след като се качи за съхранение в приложението, то автоматично се преобразува от снимка в Google Docs file. Услугата е напълно безплатна и няма ограничения за използваната памет.

Kindle

След като сте похарчили толкова пари за таблет защо да харчите и пари, за да си купите електронен четец за книги? Приложението Kindle за Android ви осигурява много от функционалността на Amazon Kindle на вашия таблет. Екранът е оптимизиран за гледка към голяма страна и лесна навигация на менюто.

Приложението е напълно безплатно, а най-новите и наскоро издадени електронни книги са налични в Amazon за близо 10 долара бройката.

Dropbox

Dropbox е безплатно приложение, което ви позволява да имате лесен достъп до лаптопа/лаптопите си и да запазвате най-важните си неща чрез интернет връзка.

Искате да направите резервно копие на документ, да споделите снимка или имате документ, който има нужда от редакция, но сте някъде на път? Плъзнете файла до Dropbox и веднъж щом го качите, приложението синхронизира файла с всяко едно ваше устройство, на което сте го инсталирали. Използвайки предимствата на cloud computing, имате достъп до качените файлове и можете да ги редактирате, споделяте и разглеждате през сайта на Dropbox.

Cozi

Това е друго страхотно приложение, което е съвместимо с всички модели устройства с Android. Cozi е семейно приложение, с което може да се синхронизира и споделя календар, шопинг лист и списъци от рода на „Трябва да..“, така че през цялото време да има лесен достъп до тях. Всеки член на семейството си прави регистрация в Cozi и вижда цялата информация, която се съхранява там.

С тази програма вече не е необходимо да оставяте хвърчащи бележки през цялото време, които в повечето случаи остават незабелязани.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...