Kindle Fire – един от най-купуваните таблети

kindle-fire

Kindle Fire заслужава вашето внимание и е един от най-продаваните продукти на пазара. Това, което го прави толкова  купуван е, че е специално разработен за масовия потребител и с него се работи с изключителна лекота.

 

Kindle Fire е компактно и функционално устройство, което има 7–инчов LCD дисплей, а от задната му страна се намира голямото, релефно лого на „Kindle“ и приятното на допир, черно гумирано покритие. По подразбиране, ориентацията на таблета е вертикална, което означава, че стои във височина, като книга. На върха има два, едва видими говорители, а в долния край са разположени аудио жак, микро USB и малкия бутон за захранването.

Като цяло дизайнът много наподобява BlackBerry PlayBook – таблетът на RIM, който се провали през изминалата година. Това обаче не е просто съвпадение.  В разработката на своя Kindle Fire таблет, Amazon се възползва от услугите на дизайнерите от Quanta, същата компания, която помогна в изграждането на дизайна на PlayBook. PlayBook е един от най-добре конструираните на външен вид таблети, а от Amazon са поправили единствената реална слабост, правейки захранващия бутон по-лесен за натискане.

Fire е снабден с 1GHz двуядрен TI OMAP 4 процесор, 512MB RAM, 8GB вътрешна памет, Wi-Fi и 600 x 1024 пиксела дисплей. Екранът е достатъчно ярък и има широки ъгли на виждане. Дисплеят е удобен за сърфиране, проверка на имейла и четене на книги. Чувствителен е на допир и бързо изпълнява зададените му команди. Неудобство може да изпитате, ако искате да гледате видео или филм, заради не големия размер на екрана.

Kindle Fire се задвижва от двуядрен процесор, но това е за сметка на други опции, които липсват, а се срещат при почти всички таблети. Устройството има нужда от повече РАМ памет, а това оказва влияние върху неговата производителност. Когато вършите основни дейности, няма да забележите този проблем. Но когато започнете да се ровите из настройките и да задвижвате различни приложения, интерфейсът става малко бавен и муден. Като минус можем да отчетем и отсъствието на слот за microSD card, микрофон, 3G или 4G, липсват и HDMI, и Bluetooth. 8GB вътрешна памет определено няма да ви бъде достатъчна за съхранение на книги, мултимедийни файлове, приложения и т.н.

Таблетът има едно значително предимство, а то е, че по протежение на горната част на интерфейса се намират няколко раздела. Избирайки един от разделите – Newsstand, Books, Music, Video, Docs, Apps или Web, ще се покажат две опции, чрез които имате възможност да видите, какво ново се е  появило в онлайн магазина или пък да проверите нещата в своята библиотека. Amazon има страхотна селекция от изчерпателни обяснения за почти всяка секция на устройството.

Когато преглеждате библиотеката си, таблетът ви извежда две опции – да ви отвори списъкът в Amazon Cloud или документите, които са били свалени директно на устройството. Всичко, което купувате от Amazon ще бъде винаги на разположение в Amazon Cloud. Съвсем спокойно можете и да сваляте книги, списания, албуми и т.н. директно на устройството, за да ви бъде полезно, когато се намирате в зона без Wi-Fi.

Браузърът Amazon Silk Browser е нещо ново. Той работи чудесно и форматът на разделите е добър. Като цяло браузърът е страхотен за сърфиране и най-вече е сравним с други таблети.

Устройството няма календар, но има електронна поща. Имейл приложението е малко мудно и има някои странни решения по отношение на дизайна. Например, когато изтриете имейл, не ви отвежда директно до входящата поща, вместо това ви пренасочва към следващия имейл. Това е дразнещо за някои, които предпочитат да държат непрочетените имейли като непрочетени. Всеки има свой собствен начин за боравене с имейлите, но приложението на Amazon е малко ограничаващо от тази гледна точка.

Относно продължителността на живота на батерията, устройството работи до 8 часа без зареждане.

В последните месеци, продуктът на Amazon е един от най-търсените и купуваните на пазара, особено покрай празниците в края на декември 2011 година.

 

Плюсове:

  • Лесен за употреба
  • Елегантен дизайн
  • Ниска цена
  • Компактен и лесно преносим

 

Минуси:

  • Няма microSD, Bluetooth и камера
  • Има нужда от повече РАМ памет
  • Малък 7–инчов дисплей

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...