Някои от най-впечатляващите продукти на CES 2012

produkti-CES-2012

Изложението Consumer Electronics Show в Лас Вегас, събира всяка година на едно място, всички джаджи на бъдещето. Consumer Electronics Show 2012, което се състои през тази седмица, ще покаже много от устройствата и технологиите, които ще доминират на световния пазар през 2012. Компаниите ще разкрият повече от 20,000 продукта по време на изложението. В тази статия ще ви представим някои от най-страхотните устройства, които за първи път ще видят бял свят на CES 2012.

LG 55-inch OLED TV

LG, който дебютира през 2010 година с най-тънкия OLED дисплей в света, сега блесна с най-големия OLED екран в света. Дисплеят на телевизора е 55 инча и е изложен на международния форум. OLED дисплеите са много по-високотехнологични от LCD дисплеите и образите изглеждат като живи. Важно е да отбележим, че един OLED телевизор струва почти, колкото една кола.

 

Хладилник Samsung с четири врати.. с LCD дисплей и различни приложения

Обикновено, не се случва да се вълнуваме, кой знае колко, от това как ще изглежда хладилникът ни – важното е да работи и да побира много неща. Но Samsung ни представят такава машина на времето, която е трудно да не ни грабне поне вниманието. Този огромен хладилник с четири врати има вградени Wi-Fi и 8–инчов тъчскрийн, които правят възможно използването на  приложения, като Epicurious за рецепти, слушане на музика през Pandora (да, има високоговорители!), четене на новини, писане на бележки, правене на снимки и отбелязване на събития в Google Calendar. Какъв мултифункционален хладилник, нали?

 

Google TV 2.0

2012 година ще бъде късметлийска и за Google TV 2.0. След като първото подобно устройство остави потребителите да искат повече от неговата функционалност, Google са подобрили софтуера на Google TV. Също така, Intel Atom процесорът е заменен с ARM базиран чипсет на Marvell.

Очаква се Google TV да бъде съвместим с голям брой телевизори и цифрови декодери. Google TV е една от звездите на тазгодишното изложение в Лас Вегас. Няма гаранция, че Google TV ще бъде победител, но с целия потенциал, който притежава, стискаме палци за неговия успех.

 

Razr Razer Blade

Конзолите може да доминират на геймърската сцена тези дни, но някои от компютърните производители създават такива мощни машини, на които трудно може да устои всеки уважаващ себе си геймър. Такъв ще бъде случаят и с лаптопа Razr Razer Blade .

Въпреки масивният си 17–инчов екран, машината тежи малко над 3 кг. и е с дебелина от 2.2. см. Лаптопът е оборудван с 2.83 GHz Intel Core i7 2640M процесор, 8GB RAM и 320GB 7200rpm SATA хард диск. GDDR5 видео паметта и NVIDIA GeForce GT 555M графична карта ви гарантират светкавично зареждане на игрите. Но това, което прави Razer Blade забележителен, е интегрираният LCD тъчпад, който работи като мулти-тъч панел и тракпад.

 

iNuke Boom

Когато става въпрос за домашно видео, на лице са разнообразие от красиви, но твърде скъпи системи (като D-Premier от Devialet). Но нищо не изглежда толкова скъпо в сравнение с iNuke Boom док станцията за iPhone и iPod. Това огромно чудо, разработено от Behringer, произвежда 10 000 вата, пръсващ ухото звук. Устройството струва 30 хил. долара, но в тази сума не влизат разходите ви по съборените стени в дома ви. И без да го виждате на живо, можете да  повярвате в способностите му.

 

Lenovo Thinkpad X1 Hybrid

Lenovo Thinkpad X1 Hybrid е с дебелина от 0.6–инча и обещава да бъде перфектна комбинация от портативност и производителност. Включвайки двуядрен Qualcomm процесор, който обикновено се използва при смартфоните и таблетите, Х1 е способен да работи до 10 часа без зареждане.

 

Cloud FTP

Това елегантно устройство, започна като проект на Kickstarter, докато не се превърна в едно от чудесата на CES. Cloud FTP позволява на потребителите да се свържат с всяко едно USB устройство, като USB диск, SD card, дигитална камера и т.н., за да се превърне в безжичен сървър – вашият персонален „облак“.

Можете да споделяте безжично документи от всяко едно от тези устройства до таблет, смартфон или лаптоп. Също, можете автоматично да се свързвате с други cloud computing услуги, като DropBox или iCloud.

Cloud FTP прави преместването на файловете по-лесно от всякога. И това е вид иновация, от която бихте могли да се възползвате.

 

Windows 8 ‘Gaze’ интерфейс от  Tobii

Интерфейсът “Gaze”, който ще бъде включен в Windows 8 OS,  позволява на потребителите да местят курсора само с техните очи. Просто погледнете в дадена точка и курсорът ще е вече там.

Това е, наистина, едно впечатляващо творение, но ще отнеме известно време докато свикнете. Все пак, не всеки ден ни се случва да местим каквото и да било с очи.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...