Геймърският монитор MSI MEG 342C QD-OLED създава празник за сетивата

Дойде ли времето, когато можем да разглеждаме OLED мониторите като следващата голяма крачка в развитието на геймърските настолни системи? Отговорът на реномирания производител MSI е: „Катеорично ДА!“ Тайванската компания има и перфектното доказателство: 34-инчовия модел MEG 342C QD-OLED, създаден да вдигне нивото на изживяване сред игроманите. Той повишава и производителността на създателите на цифрово съдържание.

Преди да разгледаме всички технологични чудеса, вградени в този геймърски монитор, се налага да отговорим и на още един въпрос: „OLED технологията е невероятна, но кога ще се реши неприятната ситуация с прегарянето на пикселите?“ – За щастие, този проблем е част от миналото, благодарение на решения като MSI OLED CARE.

„Прегарянето“ на пикселите се получава, когато едно и също изображение или непроменлив елемент от картината се изобразяват продължително при висока яркост. Например, ако постоянно гледате само една телевизия на OLED телевизор, нейното лого ще „прегори“ и ще остане като траен елемент върху екрана дори след превключване на друг канал.

Но MSI OLED CARE елиминира това, като добавя и специални защити за компютърния монитор:

Pixel Shift е технология, при която много бързо и практически незабележимо за потребителя се „изместват“ пикселите по изображението. Яркостта и цветът на пиксела също могат да се променят периодично, което възпрепятства „прегарянето“.

Panel Protect периодично опреснява съдържанието както на целия панел, така и на отделни пиксели от него.

Static Screen Detection автоматично разпознава неподвижни картини, например кадър на продължителна пауза, или менюта на програми и игри. Регулирането на яркостта в тези зони е достатъчна защита.

Boundary Detection разпознава черните хоризонтални или вертикални ленти при възпроизвеждане на филми и друга мултимедия. Те също представляват статични части от изображението, нуждаещи се от регулиране на яркостта.

TaskBar Detection е особено важна функция за компютърни монитори, тъй като лентата на всяка операционна система е на едно и също място на екрана, рядко се променя и също би могла да „прегори“. Досега потребителите на OLED монитори използваха функцията на своята ОС за автоматично скриване на тази лента, когато тя не се използва. Но с MSI OLED CARE това вече не е необходимо.

Най-важните характеристики на MEG 342C QD-OLED

Този модел на MSI е базиран на технологията QD-OLED с органични светоизлъчващи диоди. Извитият екран е ултратънък, понеже не се нуждае от подсветка. Самото обстоятелство, че всеки от 3440 x 1440 пиксели може напълно да се изключи, ако е необходимо, осигурява възможно най-наситен черен цвят.

От своя страна, абсолютното черно и високата яркост по стандарта HDR400 осигуряват фантастично контрастно съотношение от 1,000,000:1. Специално за игрите и благодарение на FreeSync Premium Pro, се поддържа пълна синхронизация с видеокартите на AMD.

[notification type=“alert-info“ close=“false“ ]Други характеристики, които са важни предимно за геймърите, но от тях могат да се възползват и творците на дигитално съдържание, са опресняването на картината при 175 Hz и времето за реакция от сиво до сиво само за 0.03 мс.[/notification]

Пръв асистент в креативността и върховна ергономия

Някои от характеристиките на MEG 342C QD-OLED са идеални за подкастъри, стриймъри, фотографи и видео монтажисти. Когато създавате съдържание, можете да сте сигурни, че цветовете са точни. Поддържат се следните стандарти: 139.1% sRGB, 97.8% AdobeRGB и 99.3% DCI-P3.

Мониторът предлага възможност за монтиране на стена, но може да се разположи на бюро чрез елегантната стойка в комплекта. Тя позволява регулация на височината, а също – наклона на дисплея. Това, от своя страна, улеснява достъпа до портовете, включващи USB C с DisplayPort функция, USB 3.2, HDMI 2.1 и DisplayPort 1.4a.

[notification type=“alert-info“ close=“false“ ]Пълни технически характеристики на MSI MEG 342C QD-OLED и винаги актуална цена можете да намерите в онлайн магазина на Ardes.bg.[/notification]

Loading Facebook Comments ...