Няколко страхотни и полезни приложения за iOS и Android смартфони

prilojeniq-za-i0S-i-AndroidПомните ли, когато телефоните бяха просто телефони и нищо повече. С тях можехме да провеждаме само разговори, пращахме кратки текстови съобщения, имаха няколко обикновени игри и съвсем елементарни екстри. Е, тези времена не са чак толкова далеч, но по-впечатляващото е с каква бясна скорост се развива съвременния свят и модерните технологии.

Приложения за телефони, базирани на операционните системи  iOS и Android, дават възможност да четете електронни книги, да сърфирате в Интернет, да слушате музика и какво ли още не. Смартфоните се продават с вграден GPS, имат тъчскрийн и Wi-Fi. Общо взето тези устройства имат почти идентични функции с лаптопите.

Съществуват доста интересни и полезни приложения, които превръщат смартфоните в мултифункционални джаджи. Тези приложения могат да се използват за повече от забавления, слушане на музика и игри. Те също са способни да направят живота ни по-лесен и организиран, а това е нещо, от което не бива да пропускаме да се възползваме.

WordPress App

Платформа: iOS, Android

Блогвате ли често? Използвате ли WordPress? Ако отговорът е да, тогава няма причина да не свалите това приложение на смартфона си. За блогване в движение, тази платформа предлага страхотен набор от функции. С нея  можете лесно да попълвате със съдържание своя блог, да редактирате постове и коментари, да качвате снимки и видео от телефона си, да добавяте своето местонахождение и т.н.. Най-хубавото е, че има мултитаскинг функция, която ви позволява да превключвате между браузърите, докато използват приложението. Със сигурност знаете, че WordPress е една от най-често използваните платформи за създаване на блогове.

 

LinkedIn

Платформа: iOS, Android

LinkedIn е популярна социална мрежа, която е по-професионалната алтернатива на Facebook. Повечето потребители постват информация за своя професионален опит, образование, умения, интереси и т.н.

LinkedIn за iOS и Android е нещо страхотно. С приложението, едновременно имате достъп до профилите си в  Twitter, Facebook, WordPress . С LinkedIn ще сте сигурни, че сте само на няколко клика от вашите приятели и последователи в социалните мрежи.

 

Dropbox

Платформа: iOS, Android

Dropbox е изключително полезно приложение, което улеснява прехвърлянето на файлове от вашия компютър на телефона и обратно. Това е едно от първите приложения за мултитаскинг задачи. С Dropbox може да се прави и трансфер на файлове между отделни  компютри, защото използва cloud storage – данните не се съхраняват на твърдия диск, а в онлайн мрежа.

След инсталирането на Dropbox на лаптопа, всеки файл който съхраните на Dropbox, автоматично ще се синхронизира с останалите компютри или устройства, които имат това приложение. Например, правите снимки с iPhone, местите ги в Dropbox и след това ще се покажат и на домашния ви компютър.

 

Evernote

Платформа: iOS, Android

Изпитвате затруднения при организиране на вашите задачи и задължения? Често изпадате в ситуации, когато се чудите кое трябваше да свършите по-напред? Ако така стоят нещата и при вас, Evernote ви идва на помощ.

С него можете да създавате няколко вида бележки, използвайки текст, снимки или аудио запис. Също, има няколко начина да организирате самите бележки и дори да използвате GPS – а на устройството, за да добавяте адреси. Освен това, приложението има страхотни мултитаскинг възможности. Можете да записвате бележки, докато изпълнявате други задачи или използвате друго приложение на вашия смартфон. Веднъж направите ли запис, можете да го синхронизирате с лаптопа си или другите устройства, които имат инсталиран Evernote.

 

Pandora

Платформа: iOS, Android

Не пропускайте да си качите това мултитаскинг приложение.  Просто напишете в приложението певец, албум и песен, и Pandora ще изгради плейлиста от песни, които са много подобни на вашия запис. Можете също така да гласувате за музиката, която харесвате или да създавате свои собствени радио станции. Pandora е чудесен начин да намерите хубави песни или пък да използвате приложението като алтернатива на обикновено радио.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...