Какво да очаквате от бъдещия iPad3?

ipad3Apple iPad 2 излезе на пазара през 2011 година, а сега наближава време да кажем „Здравей“ на следващото чудо на Apple, а именно iPad 3. Интернет пространството е пълно със слухове относно процесора на новото устройство, камерите и дисплея.  За да не увъртаме твърде много,  просто ще пременим на въпроса  какво можете да очаквате от iPad 3.

Датата на представяне на iPad3

На 1 юли 2011 година, медията Digitimes обяви, че тайванските доставчици на компютърни компоненти се подготвят за производството на iPad3. Това изказване бе последвано през октомври с предположение, че производството на устройствата ще започне в края на годината. Отново, същото издание коментира през ноември 2011, че  производителите вече са започнали да доставят панели за новия модел – близо милион през октомври и два милиона панела през ноември.

Най-вероятно представянето на iPad3 ще се състои през пролетта на тази година.

iPad3 ще има четириядрен процесор

Вероятно iPad3 ще бъде снабден с новия  процесор на Apple – A6, който със сигурност ще бъде четириядрен ARM – базиран процесор. През месец ноември миналата година от Korea Times обявиха, че А6 процесорите ще се произвеждат от Самсунг, въпреки че съществува голяма доза напрежение между двете компании Apple и Samsung.

Дисплеят на Apple iPad 3  

Дълго време преди да излезе iPad 2 се говореше, че устройството най-вероятно ще бъде снабдено с ретина дисплей.  Но очакванията не бяха оправдани и настоящият модел на компанията не е с дисплей с двойна резолюция. Засега това е функция, която се наблюдава при iPhone 4 и iPhone 4S. Дали iPad3 ще бъде комплектуван с такъв дисплей? Предстои съвсем скоро да разберем!

Добрата новина е, че поне засега това изглежда, че ще е така, съгласно слуховете, че до Apple се изпращат доставки с 9.7–инчови дисплеи с резолюция 2048х1536. Според написаното от Wall Street Journal към края на месец  ноември 2011, Sharp ще произвежда панелите за устройството. Очевидно, Apple инвестира в инфраструктура на завода за LCD дисплеи, който е собственост на Sharp.

В началото на декември изтекоха нови сведения, сочещи, че Sharp произвеждат 2048×1536 пиксела ретина дисплеи и двоен лайтбар.

 iPad 3 хардуера ще включва NFC чип

Някои слухове предвиждат, че iPhone 5 ще използва NFC, за да можете да имате връзка с вашия Mac, позволявайки ви да използвате вашата информация и настройки с леко движение на ръката.

iPad 3 ще има повече памет

iPad 2 има познатите 16/32/64GB опции за съхранение. Говори се, че iPad 3 може да бъде произведен с впечатляващите 128 GB. Не смеем да вярваме изцяло, но не е и нещо невъзможно. Макар че това зависи най-вече от ситуацията в Азия, където природните бедствия през последната година предизвикаха огромен хаос в индустрията за електроника.

iPad 3 ще има Thunderbolt порт

Две поколения iPad модели, в които бе пожертвано наличието на повече USB  портове, показват, че Apple не е заинтересован от добавянето на още един. Но новият Thunderbolt порт, с който бе снабден MacBook Prо и MacBook Air, е нещо страхотно. Той представлява комбиниран аксесоар/дисплей конектор, който е с невероятно бърза производителност.

iPad 3 и слот за SD карта

Тази екстра, както и ретината дисплей бяха предвиждани за iPad 2, но тези предположения си останаха само такива. Дали  да очакваме слот за SD карта при  iPad3? Само времето ще покаже!

iPad3 ще работи с по-усъвършенствана камера

Задната камера на iPad2 не е брилянтна – камерата на  iPhone 4S се справя много по-добре. Да се надяваме, че iPad3 ще прави снимки с по-добро качество.

iPad 3 може да използва контрол с жестове 

Дали е възможно  iPad 3 да има Kinect gesture control? Не сме сигурни, но имаше подобни твърдения през месец октомври 2011, които скоро ще видим дали са истина.

iPad 3 може би ще бъде с въглеродни влакна 

Apple са наели експерт по въглеродните влакна, който се казва Кевин Кени. Това действие на компанията подхранва слуховете, че най-вероятно следващият   iPad ще бъде изработен от такъв материал, който ще намали теглото му, но ще увеличи здравината на устройството.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...