Най-големите провали в историята на Microsoft

provali-v-istoriqta-na-microsoftMicrosoft  е една от най-успешните ИТ компании. Години наред с изобретателски дух и отдаденост към каузата, специалистите на компанията създават и творят чудеса, които дават тласък в развитието на технологичния свят. По време на своята история, компанията, освен  множество успехи е преживявала и доста провали, които обаче са я направили още по-добра. Подготвили сме ви интересен материал, в  който ще ви запознаем с продуктите, които не са донесли очакваните положителни резултати за  Microsoft.

 TV Photo Viewer

Дата на излизане: 2001

Какво представлява? Флопи диск, който показва изображения на вашия телевизор

Цена: 159 долара

Защо се провали? По времето, когато TV Photo Viewer се появи за първи път, флопи дисковете вече започнаха да отживяват, а  показването на изображения директно от дигиталната камера на телевизора беше нещо елементарно, което изисква само няколко кабела.

Tablet  PC

Дата на излизане: 2002

Какво представляваше? Устройството бе гъвкав лаптоп, който има способността да се превръща в таблет, задвижван от Windows. Може да се пише на дисплея и да взаимодейства с операционната система, използвайки специална писалка.

Цена: 2000-2500 долара

Защо се провали?  Година след като Microsoft представи Windows XP Tablet Edition, устройството все още не  предизвикваше никакъв интерес. Хората дотогава не бяха привличани от подобни джаджи и им беше трудно и неудобно да работят с тях. Но предчувствието на Бил Гейтс, че таблетите ще бъдат най-популярните машини на бъдещето, се сбъдна. Високата цена на това устройство, също допринесе за неуспеха му.

Разпознаване на реч в  Windows XP

Дата на излизане: 2001 до 2003

Какво представляваше?  Speech-to-text функция

Цена: Няма единична цена

Защо се провали? Софтуерът за разпознаване на речта в Windows не беше много добре разработен  по това време и бе ограничен до няколко приложения, като Microsoft Office и Windows Media Player.

Windows Live Spaces

Дата на излизане: 2005

Какво представляваше? Онлайн блогинг система

Цена: безплатно

Защо се провали?  Първо стартирайки като MSN Spaces, Windows Live Spaces не беше така лесна за използване и гъвкава, като други блокинг платформи и социални мрежи.

През 2010 г. Live Spaces blog се присъедини към WordPress платформата.

Passport

Дата на излизане: 1995

Какво представляваше? Passport  е представлявал услуга,  позволяваща да се регистрирате в нови уеб сайтове,  без да е необходимо да въвеждате цялата информация всеки път.

Защо се провали?  Като цяло услугата подлуди хората. Много от тях критикува софтуера за слабата техническа поддръжка и проблеми със сигурността.

Mira Smart Display

Дата на излизане: 2002

Какво представляваше? Портативен компютърен дисплей, който се свързва с PC-то чрез Wi-Fi.

Цена: 1000 до 1500 долара

Защо се провали? Дисплеят бе твърде скъп и имаше ограничени възможности (например няма видео стрийминг).

UltimateTV

Дата на излизане: 2000 година

Какво представляваше? DVR, който също може да има достъп до електронната поща

Цена: 400 долара

Защо се провали? Друг опит на Microsoft да спечели солидно положение в нашия хол, бе Ultimate TV. Обаче с  несръчния си интерфейс, устройството  не успя да предизвика интереса на  кабелните доставчици.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...