Няколко приложения за iPhone, които могат да ви харесат

prilojeniq-za-iphoneКогато през 2007 година Apple представи своя първи iPhone, устройството предизвика сензация. Джаджата включваше нечувани до този момент функции в телефон, наред със стилния и олекотен дизайн. В допълнение към неговите способности, iPhone бе оборудван с достатъчно голям екран, за да може лесно да се пишат имейли, да се сърфира в Интернет и да се гледа видео. Това бе перфектна комбинация между мобилен телефон и iPod.
Част от невероятните изживявания, които предлага смартфона са и множеството интересни и забавни приложения, с които да се разнообразявате, докато чакате автобуса или за да организирате по-добре ежедневието си. А ето и някои от тях, които ще ви допаднат най-много.
Игри: Glyder


Едва ли ще ви изненадаме като ви кажем, че има стотици игри, които са съвместими с iPhone. Игрите са идеален начин да запълните свободното си време . Съществува такова голямо разнообразие на игри, че могат да бъдат задоволени вкусовете и на най-ревностните геймъри. Glyder е игра, която комбинира умения и хитрост с доза елегантност.
Играта е създадена от Glu и е проектирана, за да тества възможностите на iPhone. Главната героиня Eryn, за да се прибере у дома трябва да събира кристали, докато лети покрай невероятни пейзажи. Играта започва с Eryn, която седи на платформа с изглед към невероятна и магическа среда. Просто щракате върху дисплея и Eryn полита. Полетът се контролира чрез накланяне на смартфона в посоката, в която искате. Играта е релаксираща и доста забавна.

Удобства: 9-Tool Box


Това приложение включва 9 полезни функции, които ще улеснят вашето ежедневие. Ето ги и тях:

  • Currency – могат да се конвертират около 161 различни валути
  • Date Calculator – Ако очаквате тъщата след точно 23 дни, тази опция ще ви напомни, че точно на тази дата имате „неочаквано бизнес пътуване“.
  • Days Until – Тук се осигурява обратно броене до всяка важна дата, която въведете.
  • Holidays – Това приложение осигурява календар с националните празници в 83 различни държави.
  • Loan – Кликнете върху изисквана дата и Loan ще ви покаже детайли за кредита относно платежната сума, схема на плащане, месечна лихва и обща погасителна вноска.
  • My Girl’s Day – Това интересно приложение помага на жените да изчисляват менструалния си цикъл и им осигурява прецизна информация за правилната грижа за здравето.
  • Tip Calc – Можете да сметнете бакшиша, базиран на процента, който сте избрали с или без такса.
  • Units – Това приложение мигновено конвертира единици за площ, разстояние, налягане, температура, звук и тегло.
  • Price Grab – Въведете крайната цена и количество на всяка стока и приложението ще ви сметне единична цена.

 

Образователни приложения: Wheels on the Bus
Броят на приложенията за деца, които са съвместими с iPhone в последно време е нараснал значително. Въпреки че е малко трудно да си представим как бихме оставили тази скъпа джаджа в ръцете на 3-4 годишно дете, образователните и забавни аспекти на тези програми могат да ви накарат да си промените мнението си. Въпреки че е най-добре да  сте наблизо.. за всеки случай!
Мелодията „Wheels on the Bus, Wheels on the Bus“ е базирано на популярна американска песничка за деца. Тя може да се чуе на пет различни езика. Всяка част от песента, която се пее се показва на екрана. Всяка страница включва малки елементи, които се движат или издават звуци, когато детето ги докосне.

Лайфстайл: Urbanspoon


Urbanspoon разрешава проблемът, който е мъчил човечеството през всички тези години, а именно къде да хапва.
Приложението използва креативен и интелигентен интерфейс, комбиниран с широка база данни, за да може да ви предложи ресторанти, които да отговарят на финансовите ви възможности и на критериите за вида храна и местоположението.

Четене: Stanza


Дигиталните устройства за четене са на пазара от няколко години насам и набират все по-голяма популярност, особено след появата на Kindle. Тези устройства свалят книги от колекция от хиляди и най-различни видове четива и ги показват на лесно разчитим и чист интерфейс. Има налично и Kindle приложение за iPhone, което работи доста добре. Но има и друга програма за четене, която има легиони от предани потребителите и може да бъде свалена безплатно. Освен това осигурява достъп до многобройни безплатни заглавия. Stanza прави четенето на iPhone лесно и приятно.

Нещо релаксиращо: Karma Art


Нека да кажем, че имате време за губене или това, с което се занимавате е станало малко отегчително. Представете си, ако вашият iPhone можеше да ви помогне да релаксирате. И ако можехте да създадете нещо забавно, което да пратите на вашите приятели.
Това е всичко, за което е създадено приложението Karma Art. Това е нещо елементарно и няма да натоварва уморения ви мозък. Дори мъничко.
Започнете с избор на фон и после добавете елементи от категориите  транспорт, хора,животни, пейзажи, облаци и т.н.
Разработчикът обещава много повече елементи в дизайна в бъдещите версии. Можете да оразмерявате и движите елементите накъдето си пожелаете. При накланяне на телефона, изображението автоматично се настройва от портретен в пейзажен режим.
Това е забавно, лесно и не е необходимо да можете да рисувате. Страхотно!

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...