3 социални мрежи за фенове на филми

3-socialni-mreji-za-filmiАко обичате да гледате филми и търсите сайтове, където освен да намирате интересни и нови заглавия, да можете и да споделяте личните си впечатления, да напишете кратък коментар към даден филм или да прочетете какво мислят други потребители за него, сте попаднали на правилното място. Тук ще ви предложим няколко социални сайта за любители и ценители на филмите, където можете да правите всичко това.

GetGlue

Ако обичате филми, но вкусовете ви са твърде разнородни, за да бъдат конкретизирани с един жанр, то тогава GetGlue е за вас. На едно място, има интересни филми, тв шоута, игри, музика, книги и други, а когато нямате компютър със себе си, можете да го посещавате чрез мобилната версия на GetGlue.

С всяко посещение на приложението, вие получавате стикери. Някои стикери ви дават възможност да спечелите награди, но повечето просто са чудесен начин да  се изфукате пред хората, които ви следват.

В GetGlue лесно можете да си намирате приятели, с които да обсъждате най-новите и готини филми. Ако искате да поговорите с някого, най-доброто нещо, което може да направите,  е да напишете кратко ревю на последният филм, който сте гледали. В повечето случаи, другите потребители, отговарят много бързо, като изказват своето мнение. Така, доста лесно бихте могли да започнете приятен разговор.

iCheckMovies

Някои потребители са си поставили за цел да гледат филми  по определени списъци, като класациите на  Best Picturе, IMD Top 250 или  AFI 100. С  iCheckMovies просто отбележете филмите, които вече сте гледали и сайтът автоматично ще актуализира вашия прогрес във всички класации наведнъж. Можете дори да създадете личен списък, ако искате да се насочите към определен филмов жанр или имате по-специфични интереси.

Когато съставяте  списъци ще печелите и награди, които ще излизат на вашият профил, за да покажат пред целия свят невероятните ви  умения за гледане на филми.

Въз основа на ревютата на филми, които сте чели и преглеждали, сайтът ще се опита да ви срещне с хора, с които имате сходни вкусове, за да можете да споделяте и откривате нови филми според предпочитанията ви.

Ако искате да разговаряте с повече потребители, сайтът има форум, където се дискутират най-различни теми и въпроси. В зависимост от това, до каква степен искате да се обвържете с филмовият сайт, има безплатно и платено членство. Но разбира се повечето хора предпочитат да не плащат.

Бъдете внимателни – преглеждането за яки филми може да стане доста пристрастяващо!

 

MUBI

MUBI е сайт, който се фокусира върху международните филми, експериментални късометражни филми и заглавия, които може би ще откриете в Criterion Collection. В сайта, можете да си направите профил, като отбележите стилът, който предпочитате, любимите си режисьори, филми, актьори и т.н. Има и форум, където бихте могли да се впуснете в интересни дискусии с другите участници.

Това, което отличава MUBI е, че стотици от филмите могат да се гледат директно от сайта или чрез Boxee устройството на телевизора. Има доста безплатни филми, а платените са между 99 цента и 2.99 долара. Ако искате да имате неограничен достъп  до каталога, трябва да заплатите само 6.99 долара на месец.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

 

Loading Facebook Comments ...