Folio 13 – първият ултрабук на HP

hp-folio-13

Folio 13, първият ултрабук на HP е  предназначен за използване както от масовите, така и от бизнес потребителите. Този модел не е най-тънкият и най-лекият ултрабук, но обещава качество и гаранция, в които не бихме се усъмнили.

Освен, ако не сте обсебени от идеята да имате лаптоп, тънък като лист хартия и да тежи възможно най-малко, това устройство, несъмнено, ще се справи отлично с вашите нужди, много по-добре от други свои конкуренти. Folio 13 предлага отлична производителност, до 9 часа живот на батерията, стилен дизайн и изключително приятна клавиатура  за писане.

Folio 13 не подражава на своите конкуренти от този клас преносими компютри, а залага на свой собствен стил и индивидуалност. Именно това го прави уникален и открояващ се.

Още на пръв поглед ще забележите металното покритие, елегантните форми и тънкият дизайн – модел, който излъчва класа, стил и професионализъм – все  качества, които трябва да притежава един бизнес лаптоп.

Folio 13 прави добро впечатление с правилното използване на метала, съчетаващ полиран алуминиев капак и приятното на допир, пластмасово покритие на мястото, където почиват дланите. Предлага комбинация от матови и лъскави повърхности.

Теглото на HP е 1.5 кг., което го прави лек, но в сравнение с други ултрабуци е сравнително тежък. Но тази разлика е едва доловима и няма да ви направи впечатление.

Част от конфигурациите, които Folio 13 включва са Intel Core i5-2467M, 4GB RАМ и 128GB SSD. 13.3–инчовият дисплей е снабден с подсветка и е с резолюция 1366х768 пиксела.

Ултрабукът е снабден с по-един USB 2.0 и  USB 3.0 порт. Въпреки, че и двата са черни, USB 3.0 е маркиран отдолу с логото на SuperSpeed USB. Наличен е HDMI слот за свързване на външен дисплей, както и SD слот за карти и мини жак, който комбинира слушалки и микрофон в един слот.  Има добри възможности за свързаност с 802.11b/g/n Wi-Fi и Bluetooth 3.0. Клавиатурата на Folio 13 е приятна на допир, тип “Island Style” с подсветка и UV поркитие.

Лаптопът може да се похвали със забележителен живот на батерията, достигащ до 9 часа без зареждане.  Относно качеството на звука, от компанията си личи, че са вложили старание да не разочароват своите клиенти и потребители. Говорителите издават ясен и силен звук, което носи плюсове на този модел.

Folio 13 не е най-тънкият, най-лекият и най-бързият модел на пазара, но това е един от най-добрите проекти, които някога сме виждали. В него е обърнато голямо внимание на малките детайли, както и на важните неща, като свързаност и комфортно писане.

Плюсове:

  • Много добра производителност
  • Удобна клавиатура за писане
  • Красив външен вид
  • Качествена и стабилна изработка

Минуси:

  • Батерията не може да се премахва
  • Няма оптично устройство

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...