iPad 3 – ново поколение таблети

ipad3-tablet

Ето че една от най-дългоочакваните високотехнологични джаджи на 2012 година е вече факт – iPad 3 е готов да завладее сърцата ви. Официалното представяне на таблета бе на 7 март, като излъчването на живо в Интернет събра най-верните почитатели на марката Apple от цял свят. Грандиозното събитие се проведе в Сан Франциско и несъмнено привлече огромен медиен и обществен интерес, като всички бяха вперили поглед в новото бижу на компанията.

Презентацията в зала Yerba Buena Center разкри, коя ще e следващата стъпка в еволюцията на компютърния свят и непрестанния човешки копнеж да създава и твори чудеса.

След дълго време на размисли и догадки как ще изглежда следващото поколение таблети на иновативната компания, какви подобрения и нови технологии ще включва и т.н., най-накрая всичко се изясни и съмненията останаха в миналото.

Нека разгледаме отблизо и спецификациите, и възможностите на iPad 3.

Едва ли бихме ви учудили като ви кажем, че моделът има страхотен дизайн и Apple отново не са изневерили на елегантният си стил. iPad 3 е ултралек и тънък – има дебелина 9.4 мм. и тежи 635 грама. Големината на дисплея не го отличава от неговите предшественици – 9.7-инчов дисплей, но това, което е впечатляващо е по-високата резолюция от предишния iPad – 2048х1536.

Машината е оборудвана с мощния двуядрен А5Х процесор, като от компанията твърдят, че се отличава със значителна бързина и производителност – надминава 4 пъти по-скорост чипове като Tegra 3, разработени от NVIDIA.

Другото нововъведение е 5-мегапикселовата iSight камера, която е снабдена с BSI технологията за по-високо качество на снимките. Състои се от 5 лещи, има автоматичен фокус и може да прави HD видео.

Сред набора от спецификации се нареждат и  speech to text функцията, наподобяваща Siri. По този начин вие ще диктувате, а таблета ще възпроизвежда думите ви в текст, без дори да се налага да използвате виртуалната клавиатура.

Не се знае, обаче, какъв ще бъде капацитета на оперативната памет на модела. iPad 2 бе с 512MB, но дали iPad 3 ще надмине предшественика си и с колко, предстои да видим.

Цените на устройството ще започват от 500 долара за 16  GB, 600 долара за 32  GB и 700 долара за 64 GB.

Моделът вече може да се поръчва онлайн, а след 16 март ще започне да се появява и в магазините в САЩ, Канада и някои държави от Европа. След тази дата, доставките ще обхванат и останалите страни.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...