Windows Phone 8 – какво трябва да знаете?

windows-phone-8След като през октомври 2011 г. се появи Windows Phone 7.5, ред идва и на Tango, а след това и на Apollо.

Слуховете за новият Windows Phone 8, следващото поколение смартфони от Microsoft, с кодово име Apollo, вече започнаха да се разгласяват из онлайн  пространството. Тук ще ви запознаем с всичко онова, което е известно досега за Windows Phone 8 Apollo.

 Датата на излизане на Windows Phone 8

Съгласно слуховете, които се разпространиха миналата година, Tango актуализацията за Windows Phone ще се появи началото на лятото на 2012 г. Apollo пък, ще види бял свят през есента, най-вероятно в късния октомври, подобно на Windows Phone 7.5 Mango.

Ядрото на Windows Phone 8

Най-голямата новина, засягаща Windows Phone 8 е колко компонента от Windows 8 архитектурата ще включва, като мрежа, сигурност, мултимедийна поддръжка  и част от ядрото. След изтичане на тези слухове Microsoft отхвърли твърденията като просто „лист с желания“, но рекламата за работа в Microsoft показва, че нещата може да са вече в по-напреднал стадий, говорейки за системния софтуер, който ще работи „в потребителски режим и режим на ядрото“.

Обявата за работа

Потребителският режим и режимът на ядрото са две защитни нива в Windows NT ядрото в десктоп версията на Windows, използвани да дават на програмите различни степени на достъп до системата. Ако те са налични в Windows Phone 8, това е силен аргумент, че ядрото ще бъде базирано на Windows.

Windows Phone 8 SkyDrive

Windows Phone 8 ще споделя информация с компютрите по-безпроблемно чрез SkyDrive. Ще има лесен достъп и до музиката на компютъра ви, използвайки новата синхронизираща услуга, вместо софтуера Zune PC. Apollo, също така, ще бъде снабден с мобилната версия на браузъра IE10, който ще работи с прокси услугите на Microsoft, които компресират уеб страниците до 30%, така че те ще се зареждат по-бързо.

Windows Phone 8 Skype

Имаше причина, поради които съществуваха съмнения дали ще има Skype за Windows Phone. Тя е написването на кода –  приложението има нужда да бъде пренаписано за двете версии на Windows 8, използвайки WinRT, за да работи в Metro приложенията и Windows Phone 8.

В мрежата се водеха спорове дали Skype ще бъде изцяло интегриран в Apollo, дали ще бъде отделно приложение, или пък ще е компонент, който дистрибуторите могат да изберат дали да включват в телефона, или не.

В крайна сметка обаче преди дни стана ясно, че Skype ще бъде вграден, а няма да бъде като отделно приложение.

Windows Phone 8 ще задвижва Windows Phone 7 приложения

Това не е новина. Microsoft го обяви на коференцията през септември 2011г., а след това, тази информация беше потвърдена и в Twitter.

Ъпгрейди

Все още няма официални данни за това, но от Microsoft винаги са казвали, че всеки нов мобилен телефон ще получи най-малко две основни подобрения. При положение, че WP8 е в състояние да работи без проблем с приложенията за WP7, то най-вероятно всички телефони с Mango ще бъдат обновени с новата версия.

Windows Phone 8 ще има NFC чип

Windows Phone 8 телефоните ще са снабдени с NFC чип и по този начин потребителите лесно ще обменят информация, а освен това благодарение на тази технология ще могат да извършват и плащания.  Плащанията с мобилния телефон ще се правят на специални терминални устройства, подобно на начина по който става плащането с банкови карти.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...