Motorola RAZR – един невероятен смартфон

motorola-razrВ началото на новото хилядолетие, марката Motorola RAZR предизвика истинска шумотевица. Продавайки се в повече от 130 млн. бройки, RAZR бе истински телефон–феномен със супер тънки размери, красив дизайн и страхотни функции. Днес, компанията Motorola реши да възроди старата слава на марката с ново Android устройство, наречено Motorola RAZR  XT910.

Смартфонът притежава 4.3-инчов SuperAMOLED дисплей с по-висока разделителна способност дори от Samsung Galaxy S II. Благодарение на двуядрения си  процесор и 1GB RAM, устройството има достатъчно мощ, за да се справи с всички предизвикателства, пред които го изправяте ежедневно. Също така, разполага с 8MP камера  и заснема 1080p видео.

Предимства:

  • Супер тънък дизайн
  • 4.3″ капацитивен SuperAMOLED тъчскрийн с Gorilla стъкло за по-голяма устойчивост
  • Двуядрен  ARM Cortex-A9 процесор
  • 1GB RAM
  • Операционна система Android OS v2.3.5
  • 8 MP задна камера с LED светкавица,1.3MP предна камера
  • 16GB памет, която може да се увеличи с външна microSD карта
  • Приложението MOTOPRINT за отпечатване на файлове
  • Поддържа DivX/XviD/X264
  • Web браузър с  поддръжка на Adobe Flash 11

Недостатъци:

  • По-голям е от другите смартфони, които имат същия размер на дисплея
  • Няма FM радио
  • Батерията трябва да се зарежда почти всеки ден, особено ако устройството е работило на пълни обороти

Смартфонът може да е тънък, но не е толкова крехък, колкото изглежда. На гърба покритието му е изработено с технологията Kevlar, а Gorilla стъкло се грижи за безопасността на дисплея. Закупувайки си устройството, в пакет с него, получавате наръчник за употреба, слушалки, microUSB кабел и зарядно.

Размера на смартфона е 130.7х68.9х7.1 мм. – това го прави супер лек, но не много малък. Теглото му е 127 грама, което не е никак много за Android с 4.3-инчов дисплей.

Оригиналната Motorola RAZR (с капачето), още с появата си се превърна в нещо като икона и модел за подражание по отношение на дизайна. До преди години това бе един от най-желаните телефони и опитвайки се да възвърнат предишната слава на RAZR, всъщност от компанията са се справили просто перфектно.

Вместо традиционния правоъгълник със заоблени краища, новият RAZR е скосен в ъглите и парчето Gorilla стъкло прилича на шестоъгълник. RAZR е снабден с 4.3–инчов SuperAMOLED дисплей, който заема почти цялата предна част на устройството. Оставено е само място за четирите капацитивни бутона, характерни за Android машините – Меню, Начален екран, Назад и Търсене. Екранът предоставя наситени цветове, страхотен контраст  и чудесни ъгли на виждане.

В горната си част смартфонът  има три слота за свързаност – 3.5 мм. аудио джак, microUSB порт и microHDMI слот.

От лявата страна се намират слотовете за СИМ-картата и microSD. Картата с памет се поставя много лесно, но СИМ–картата е много трудно да се изкара, веднъж след като е поставена.

На гърба на джаджата се намира 8МР камера и LED светкавица. Ще видите и забележителния Kevlar дизайн, който създава приятно усещане при допир и осигурява стабилен захват.

Motorola RAZR е базиран на операционната система Android 2.3.5 Gingerbread и идва с напълно нов потребителски интерфейс. Той е лесен за употреба и е комбиниран с доста полезни инструменти за работа с телефона.

Заключващият екран е едно от нещата, които от компанията са подобрили – има два хоризонтални слайдъра (един за отключване и един за стартиране на камерата) и бутонът в средата за превключване между отделните режими на телефона (без звук, вибрация и т.н.)

Телефонът идва с дълъг лист от потребителски уиджети, които да се поставят на началния екран. Това, което трябва да направите, за да ви се появи уиджета на дисплея е да си задържите пръста продължително върху него. Промяната на размера му е много лесна. В зависимост от уиджета, той може да показва повече или по-малко информация, когато е преоразмерен. Разбира се, можете да си свалите множество Android уижети, които са съвместими с този модел, но техния размер не може да бъде променян.

Смартфонът има 8МР камера, която прави снимки с максимална резолюция от 3264х2448 пиксела. LED светкавица помага да се правят снимки с много добро качество, дори и в условия на слаба светлина.RAZR е комплектуван с отличен набор от възможности за  свързаност. Предоставя GSM/GPRS/EDGE и четири бандов HSDPA, който достига скорости повече от  14.4 Mbps HSDPA и 5.76 HSUPA. Част от безжичните му възможности за свързаност включват още Wi-Fi a/b/g/n (с DLNA поддръжка) и Bluetooth 4.0  с  LE. RAZR може да се използва и като Wi-Fi хотспот. Други точки на свързаност са microUSB порт и microHDMI слот. Използвайки подходящия HDMI кабел, можете да свържете устройството към телевизор.

Motorola RAZR е снабден с MOTOPRINT приложение, което прави изключително лесно свързването с принтер чрез Wi-Fi мрежа и принтирането на всякакъв вид файлове. Устройството може също да играе ролята на Wi-Fi хотспот – просто избирате име на мрежата, типа на сигурността и парола. Има и разширени настройки за канала на мрежата и DHCP настройки на сървъра.

Съществува опция да се изключи хотспот функционалността след даден период от време на неактивност, за да не се изтощава напразно живота на батерията.

Motorola са добавили и още едно интересно приложение в телефона – MotoCast. То позволява да се свържете директно от телефона с вашия компютър и да имате достъп до всичките файлове, които пазите на лаптопа си. Единственото, което ви е необходимо е Интернет връзка.

В заключение, можем да кажем, че Motorola RAZR е страхотно устройство, което ще бъде до вас навсякъде и по всяко време и ще отговори напълно на  нуждите и потребностите ви.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...