Няколко страхотни програми за възстановяване на изтрити файлове

vyzstanovqvane-na-iztriti-failove

Най-добрият начин да възстановите неочаквано изгубена информация или изтрити по погрешка файлове, е да сте правилно подготвени за подобна ситуация. С една от по-долу изброените програми, винаги ще можете да реагирате адекватно и навреме, без да ви се изправят косите от ужас.

Най-добрата защита срещу загуба на данни е досадното архивиране, но не винаги имаме време да го правим или пък, просто, забравяме. И точно в този момент се случва – вашите снимки от ваканцията не се запазват правилно при прехвърлянето им от камерата на компютъра или някой от семейството, без да иска изтрива доклада, върху който сте работили цяла седмица.

Но когато имате под ръка възстановяваща програма, нещата не изглеждат толкова трагични и непоправими. Тук ще ви споделим най-любимият ни софтуер за възстановяване на изтрита информация. Най-хубавото е, че е изцяло безплатен.

TestDisk (Windows/Mac/Linux)

TestDisk  е мощен инструмент, който ще върне от неизвестността вашата ценна информация. Не само, че търси изтрити файлове от FAT, NTFS и ext2 файлова система, но също така, има и множество допълнителни функции.

Recuva (Windows)

Recuva е лесна за боравене програма, която работи с Windows. Когато стартирате софтуера, можете да възстановите изтрити файлове с помощта на съветника за възстановяването на файлове или ръчния режим на приложението.

Съветникът е удобен, когато сте сигурни, че определен вид информация я няма, но не сте напълно сигурни от къде  и как е изчезнала. Съветникът ви позволява да стесните търсенето си до снимки, музика, текстови документи, файлове или пък да търсите за всички файлове. Също така, имате възможност да изберете място на компютъра ви, което да се сканира. Ако не се нуждаете от Съветника, бихте могли  да използвате ръчния режим и да започнете търсенето.

Програма използва следните светлинни индикатори: зелено, жълто и червено, за да ви покаже колко вероятно е да бъдат възстановени вашите данни. Също така, осигурява визуализация на файловете, които могат да бъдат възстановени.

Restoration (Windows)

Restoration  е доста мощна програма, която без проблем ще ви върне изтрити данни. Можете да я използвате на всички версии на Windows. В софтуера, липсват някои от напредналите функции на други подобни програми, но има основното търсене на файлове по име и способността да сортира файловете по параметри, като размер и разширение на файла.

Undelete Plus (Windows)

Undelete Plus, също, работи на всички операционни системи на Windows. Подобно на Recuva, Undelete Plus показва каква е вероятността файловете да бъдат изцяло възстановени, базирано на това колко повреден е самият файл. Можете да ги сортирате по вид и да ги филтрирате по време и размер, за да избегнете проверяването на всеки изтрит файл на диска.

 

Програмите, които ви представихме са едни от най-добрите и надеждни, за да „върнете към живот“ изтрити файлове и документи. Инсталират се много лесно, а и са напълно безплатни!

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...