Samsung Series 5 Ultrabook – първият ултрабук на корейската компания

samsung-ultrabookУлтрабуците са последната мода сред преносимите компютри за 2012 година. Ултрабук е маркетингов термин, измислен от Intel, за да обедини с едно общо название  всички лаптопи, които са супер тънки и леки, подобно на MacBook Air.

Samsung Series 5  е първият официален ултрабук на Samsung и въпреки, че той е перфектен лаптоп, не е това, което бихме нарекли „супер преносим“. Напоследък в категорията ултрабук започнаха да влизат по-скоро нормалните компютри, вместо мега преносимите машини.

 

Series 5 е чудесен модел, който има страхотна изработка и изглежда изключително здрав. Металното покритие му гарантира устойчивост и надеждност и му придава елегантен и стилен външен вид. Клавиатурата е пълноразмерна, удобна е за писане, а тракпадът е приятно голям.

Series 5 ще се произвежда с 13- и 14–инчови LED дисплеи, с добро качество на картината и яркостта. Дисплеите ще са снабдени с технологията Image Enhancer и ще са защитени от отблясъци.

Машината осигурява достатъчно мощност за повечето хора. Процесорът е Intel Core i5 и работи на 1.6GHz, заедно с 4GB RAM. Когато излезе на пазара 14–инчовият модел, той ще бъде с AMD Radeon HD7550M с 1GB споделена видео памет.

13-инчовите модели имат 500GB дисково пространство и 16GB iSSD ExpressCache система от Diskeeper. Потребителите ще имат възможност да избират между модели с 128GB или 256GB SSD носител. За по-голямо удобство на собствениците, лаптопът е снабден с HDMI и USB 3.0 порт, два USB 2.0, 4-в-1 слот за SD карти, Ethernet и уеб камера.

Тъй като е доста тънък, лаптопът не е достатъчно голям за настаняване на подходящ Ethernet порт. Поради тази причина Samsung са добавили малка клапа, която се отваря, когато искате да пъхнете кабела вътре, правейки отвора малко по-широк.

Животът на батерията достига до 6.5 часа без зареждане. Дебелината на лаптопа е 18 мм. и тежи 1.43 кг. Удивително е,че системата се стартира за по-малко от 20 секунди.

Плюсове:

  • Добър процесор
  • USB 3.0 порт
  • Качествена и надеждна изработка

Минуси:

  • По-дебел и тежък отколкото се предполага да бъде един ултрабук

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...