Facebook с приложение за слушане на музика

facebook musicДа слушате музика заедно с вашите приятели може да бъде истинско забавление, а с новият музикален бутон на Фейсбук, ще се превърне в още по-приятно изживяване.

Наскоро въведената услуга на социалната мрежа ‘Listen With’, позволява да слушате музика във Фейсбук и да споделяте песните с вашите приятели в реално време. А най-хубавото е, че не се изисква постоянно актуализиране на статуса. Вместо това, музиката, която слушате автоматично ще се отрази в страничната лента за чат и вашите приятели ще могат да се присъединят към вас.

Слушане на музика във Facebook

Първото нещо, което трябва да направите е да влезете в профила си в социалната мрежа. След което, следвайте тези стъпки:

1. Отидете на Facebook Music

Последвайте този линк http://www.facebook.com/music. Там ще видите списък с албуми и тракове от Myspace и  Saavn.  Можете да отваряте музикалната страница и от стената във Фейсбук, като достъп до нея имате от лявата страна на менюто в категорията „Приложения“.

2. Добавяне на приложението към профила

Когато сте в музикалната страница изберете музиката, която искате да слушате и ще се появи прозорец, който ще ви поиска разрешение да добавите услугата към профила си. Просто кликнете върху бутона „Добави към Facebook“.

Примерно, ако искате да слушате музика от Myspace тази процедура ще я направите веднъж. Но когато решите да си пуснете песни през Deezer и Saavn за първи път, ще трябва отново да я повторите, за да се добави към профила ви.

3. Play!

След като вече сте добавили музикалното приложение, ще се отвори нов прозорец в браузъра и ще бъдете пренасочени към страницата на Myspace или  Saavn. Не се изисква да правите нищо, освен да изчакате страница да се отвори и избраната песен ще се зареди автоматично.

Следващият път, когато искате да пуснете песен във Фейсбук ще видите изскачащ прозорец, който ще ви попита дали бихте искали да отворите нов раздел, за да слушате песента.

Разберете кой от вашите приятели слуша музика

Facebook Music автоматично се ъпдейтва и можете да проверявате кой каква музика слуша в реално време. Това означава, че вашите приятели също ще знаят какво слушате, така че ще имат възможност  да се присъединят към вас или да започнат разговор.

Има няколко начина да разберете дали приятели ви използват приложението в момента:

1. Стената във Facebook

На стената в социалната мрежа проверявайте ъпдейтите на статусите. Ако вашият приятел слуша музика ще можете да видите коя е песента. Кликнете на „traction status“ за показване на  детайли, натиснете „коментар“, за да започнете разговор или „Play“, за да слушате песента.

2. Facebook Timeline

На Facebook Timeline ще можете да проверите последната активност на приятелите си, а ако ползват приложението ще има автоматичен ъпдейт. Просто кликнете върху бутона „play“ и се забавлявайте заедно.

3. Страничната лента за чат във Facebook

Във вашата странична чат лента ще се покаже музикален символ до името на приятеля, който слуша музика в момента. Тази функция обаче е достъпна само за музиката на Spotify и Rdio. При Myspace или Saavn опцията, все още не е налична.


Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...