Кратко ръководство за работа с Pinterest

Pinterest

Напоследък, доста се говори за Pinterest и несъмнено ви е било интересно да разберете какво е това. Сигурно се чудите кой е този пореден уебсайт, за който всички така разпалено шушукат.

Простият отговор е, че Pinterest е виртуално табло, където хората могат да споделят най-различни неща – снимки и уеб страници, които са им направили впечатление, новини и статии, които искат да прочетат по-късно, рецепти. Нека сега ви въведем в царството на „пинването“ и ви запознаем с тънкостите на работата с Pinterest.

Както точно е Pinterest?


Знаете, че когато сърфирате в онлайн пространството, често се случва да видите неща, които привличат вниманието ви (новина или снимки) и искате да ги запазите. Какви са ви вариантите в такъв случай? Да си ги изпратите по имейла? Да ги запазите на компютъра си? Или пък да ги принтирате?

Не, сега има вече много по-лесен начин да колекционирате на едно място любимите си неща – от дрехи до идеи „направи си сам“ – всичко това на таблото в Pinterest.

Чрез Pinterest имате възможност да „закачате“ неща онлайн, точно както бихте ги поставили на истинско информационно табло, но вместо това Pinterest запазва цялата ви дейност в акаунта, така че имате достъп до любимите си неща по всяко едно време. Освен това, можете да следвате приятелите си и да споделяте неща, които те вече са публикували на своето табло.

Как да започнете да използвате социалната мрежа?

Първото нещо, което трябва да направите е да създадете профил в сайта. Това става като отидете на официалния адрес на сайта и поискате покана (да, в момента има списък с чакащи) или помолете приятел, който вече е регистриран там да ви изпрати такава.
След като веднъж се регистрирате е необходимо да инсталирате във вашия браузър бутона „Pin It“. Чрез този малък бутон, всъщност, споделяте нещата в социалната мрежа.

Какво се предполага да споделяте?


Това е най-голямото преимущество на Pinterest – можете да закрепите всичко, което пожелаете – от запазване на рецепти до статии, които бихте искали да прочетете по-късно.
Когато започнете да използвате сайта, създайте табла, категоризиращи вашите интересите, за да ви е по-лесно след това да се ориентирате.

Не се притеснявайте, ако забравите за опцията „Repin“. Веднъж, след като сте добавили приятели, вие ги следвате, точно както във Facebook или Twitter и ще виждате всички страхотни неща, които споделят на таблата си.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...