Кое от двете да изберете – iPhone или Android Phone?

iphone-vs-android 

iPhone 4S определено не може да се оплаче от липса на внимание. Още през първата седмица след появата си  на пазара бяха закупени над 4 млн. бройки по целия свят, а интересът към него продължава да е все така голям. Почти всеки иска да се сдобие с последната технологична джаджа на Apple. Огромното търсене на  iPhone 4S  е напълно разбираемо, като се има предвид гласовата технология Siri, мощният двуядрен процесор, фантастичната 8–мегапикселова камера и уникален дизайн. Но iPhone има достоен конкурент в лицето на Android телефоните, и ярък пример за това е Samsung Galaxy S II.

С такова разнообразие на марки и модели на пазара, които имат най-различни функции и възможности, човек може да се почувства по-скоро затруднен в своя избор, отколкото да му бъде лесно да реши. Защото всеки иска да си купи най-доброто на сравнително прилична цена, но как да стане това? Дали да бъде iPhone или Android?

IPhone се продава на доста висока цена, но предлага поредица от иновативни възможности, а и нека не забравяме страхотният му външен вид. От друга страна, Android телефоните, също не са за пренебрегване и имат своите предимства пред iPhone.

Кое от двете да изберете? Тук ще ви помогнем с вашият избор.

Многозадачност

Точно както при iPhone 4 е много лесно да преминавате между различните приложения, така е и при новия iPhone 4S.  Просто щракате два пъти върху бутона на началния екран и леко плъзвате на ляво или на дясно. За да затворите приложенията натискате и задържате върху дисплея и после кликате на Х точно до иконата на приложението. Тъй като повечето приложения спират да работят, когато не са отворени, няма нужда да се тревожите за живота на батерията. За съжаление режима на многозадачност не е съвсем истински, понеже програмите не функционират паралелно, а остават в заден режим, преустановявайки част от функциите си.

На Android трябва да задържите по-дълго бутона на началния екран, но само можете да видите всичките стартирани приложения, без да имате възможност да затваряте програми от там. Android Ice Cream Sandwich предлага по-добро изживяване на потребителите, добавяйки възможност да премахвате активните приложения чрез плъзване наляво/надясно. Също така бутона Recent Apps, който показва живите миниатюри на стартираните приложения. Така можете да затворите дадено приложение с един клик.

 

Размер на дисплея и качество

Едно от основните оплаквания, които имат хората относно дисплея на iPhone 4S е, че е същия размер като оригиналния iPhone  – 3.5 инча. Но много от тях не осъзнават, че тази LCD резолюция е по-висока, отколкото по-голямата част от Android телефоните. Дисплеят не само, че има по-отчетливи цветове, но е и по-ярък от своите конкуренти.

От друга страна, по-големите екрани са по-добри за очите и по този начин няма нужда да увеличавате, за да четете примерно текст. И въпреки че не са толкова ярки, Super AMOLED дисплеите на телефони като Galaxy S II и Droid RAZR, предлагат по-добър контраст и повече живи цветове, правейки ги идеални за гледане на филми и видео клипове.

iPhone 4S има по-добър дисплей по отношение на детайлност и яркост, но някои потребители предпочитат по-големия екран.

Клавиатура

Не е толкова изненадващ факта, че мултитъч клавиатурата на Apple продължава да бъде най-добрата сред останалите, въпреки факта, че пишете на по-малки дисплеи. Както в портретен, така и в пейзажен режим се  пише бързо и точно. Със сигурност ще направите повече грешки, отколкото ако ползвате физическа клавиатура, но е повече от очевидно, че клавиатурата на iPhone 4S работи много добре.

При  Android телефоните няма единен принцип за начина по който ще изглеждат клавиатурите, тъй като това зависи от всеки производител. Клавиатурите на HTC смартфоните са едни от най-добрите, но трябва да се обърне внимание и на безбройните варианти в андроид маркета, повечето, от които – безплатни.

 

Swype клавиатура

Също така само Android телефоните се произвеждат с физическа клавиатура, въпреки че това вече е остаряла тенденция.

Клавиатурата на iPhone 4S има чудесен размер, но някои предпочитат по-големите дисплеи и повечето опции за персонализиране.

Уеб сърфиране и скорост на данни

iPhone 4S има нова двойна антена и способността да достигне 14.4 Mbps на AT&T, но това е нищо за последните модели  4G Android телефони, които засенчиха устройството. Например AT&T iPhone 4S доставя скорости по-високи от  5.3 Mbps, но средната скорост е около 2.2 Mbps. И двата модела – T-Mobile Galaxy SII (12.6 Mbps) и Motorola Droid Bionic (11.6 Mbps) са по-бързи.

По отношение на бързината, с която се зареждат страниците, също имат голяма разлика. iPhone 4S изисква около 10 секунди, за да зареди много сайтове. В същото време  4G Android телефоните се справят два пъти по-бързо .

Всичко на iPhone 4S, което включва обмен на онлайн информация, ще изисква повече търпение,  отколкото на 4G Android телефоните, независимо дали гледате видео или ъпдейтвате профила си в социалната мрежа. Единственият недостатък е, че 4G изтощава значително по-бързо батерията на телефона.

Социални мрежи

Apple има интегриран Twitter в  iOS 5 и това е добре дошло за хората, които често използват тази социална мрежа. Можете да споделяте снимки, уебсайтове и още много други неща. В същото време  Android отива дори още по-надълбоко, включвайки Facebook, както и още много други услуги, които са страхотни за използване. Например няма нужда да използвате Twitter на Android – подходящ заместител е Tweetdeck. Android също работи с  Evernote, Flickr, GroupMe, LinkedIn.

В това отношение Android е по-добър, тъй като iPhone 4S прави споделянето на неща в Twitter много лесно, но трябва да използвате отделно приложение за всички останали социални мрежи.

Камера

Apple определено вдигна високо летвата относно качеството на снимки, благодарение на новите оптики и подобрени камерни сензори на iPhone 4S.Устройството също така прави много добро и качествено 1080p видео.

Android телефоните, като Galaxy S II са само стъпка назад по отношение на бързина и качество на снимки при слаба светлина. Докато iPhone 4S има  HDR опцията, няма друго съществено предимство, което да отличава телефона, докато използвате камерата. Но и Андроид смартфоните не остават назад и има устройства от като Amaze 4G , които добавят панорамен режим, HDR и още други екстри. Въпреки че 4S притежава много опции за редактиране, най-добрите Android телефони отиват дори по-далеч, позволявайки всякакви видове допълнителни ефекти, без използването на отделно приложение.

iPhone 4S има най-добрата камера, която сме виждали, но Android ви дава повече контрол върху снимките – преди и след снимането.

Приложения

Apple има около 550 хил. приложения за iPhone в сравнение с 450 хил. за Android. Интересно е, че доста от приложенията са налични в онлайн магазините на двата конкурента – от Angry Birds и  Words with Friends до  Kindle и Pandora. Но ако се поразровите по-надълбоко ще откриете, че iPhone 4S има по-добра селекция от висококачествени игри с по-впечатляваща графика, като например Infinity Blade и Dead Space.

iPhone от много дълго време е добре познат със своите приложения и поне засега държи предимство пред конкурента си.

Тайни оръжия

Само iPhone 4S има Siri – фантастичен гласов асистент, които може да ви помогне с всичко – от планиране на срещи до изпращане на съобщения. Друго предимство, което включва iPhone 4S е  iTunes. Също така iCloud, който върши по-добра работа от постоянното синхронизиране на съдържанието между различните устройства.

Android също има своите преимущества. В допълнение към предлаганите 4G скорости, само Android има вградена безплатна GPS навигация. Тези телефони, също така поддържат NFC, което ви дава възможност да правите плащания с телефона си.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...