Защо евтините смартфони не са добър избор?

evtinite-smartphoni-ne-sa-dobur-izbor

Повечето от вас със сигурност искат да си купят нов и красив смартфон, с който да бъдат в крак с новите технологии и да могат да се възползват от свободата и функционалността, които предоставят тези устройства. Единствената пречка, която е възможно да застане на пътя ви е, че хубавите и качествени смартфони се продават на доста висока цена, която не е според възможностите на всеки.

Ако сте решили да си купите смартфон, но на този етап не можете да си позволите да си вземете нещо скъпо и модерно, нашият съвет е да не прибързвате. Вярно е, че на пазара има и доста смартфони, които не са скъпи, но няма смисъл да  влагате парите в нещо, което след няколко месеца няма да е актуално и няма да отговаря на потребностите ви. По-добре изчакайте и спестете пари за качествено и надеждно устройство, снабдено с най-новите екстри и технологии. По този начин със сигурност няма да сгрешите и да съжалявате след това.


Причина 1: Ниско качество на сензорния екран

Най-достъпните и най-евтините Android смартфони са с ниско качество на сензорния дисплей. Текстовете и изображенията могат да изглеждат размити, а понякога и дисплея може да реагира много бавно на зададените команди. Да не говорим и за мъртвите пиксели, които се появяват все по-често при евтините смартфони. Много е важно сензорният екран да бъде достатъчно добър, за да можете максимално да се наслаждавате на работата с Android.

Причина 2: Бавен процесор и недостатъчно РАМ памет

В действителност, двуядрените процесори се поставят в смартфоните от висок клас в продължение на повече от година. Днес, четириядрените процесори са на път да станат нещо нормално за  смартфоните и най-вероятно ще бъдат заменени от осмоядрените в началото на другата година. Докато производителността на Android смартфоните нараства постоянно, повече и повече приложения се разработват да работят с все повече ядра. В  крайна сметка обаче, бихте могли да заложите и на едноядрените процесори, работещи на честота от 1GHz. Те имат достатъчно сила, за да задвижват повечето от модерните приложения и програми.

Тези устройства се продават с 512MB РАМ, което е необходимия минимум в постоянно развиващият се и динамичен технологичен свят. Докато приложенията стават все по-големи, 1GB РАМ е на път да стане стандарт за капацитета на оперативната памет.

Причина 3: Ниско качество на материалите, използвани при изработката на  смартфона

Няма да говорим за начина, по който някои предпочитат стъкло и стомана пред пластмаса, въпреки че пластмасовите материали варират в здравина.

Най-вероятно, ще искате да запазите в добро състояние смартфона си поне за няколко години, а през това време има голяма вероятност да го изпуснете по случайност от ръцете си или да ви се изплъзне от джоба. Висококачествените смартфони са по-устойчиви на драскотини и падания, дори някои са водоустойчиви. Устройствата от по-нисък клас, не след дълго започват да скърцат и да издават странни звуци, ако ги изтървете веднъж. Да не говорим, че на екрана и на гърба много лесно се появяват драскотини и остават пръстови отпечатъци.

Причина 4: Няма Android ъпдейти

Всеки един производител на смартфони прави ъпдейти само на телефоните, които са от най-висок клас и дори тогава те стигат до потребителя доста по-късно, отколкото би трябвало. Ако вашият нискобюджетен Android няма да може да се възползва от следващата актуализация на операционната система, производителят най-вероятно ще посочи като причина именно слабите спецификации.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

 

Loading Facebook Comments ...