Как да направим „пролетно почистване“ на Android смартфона си?

Научете се как да направите „пролетно почистване“ на вашето Android устройство, за да подобрите работата си с него.

Почистването на телефона от ненужната информация е много повече от просто едно разчистване на неизползваеми програми и файлове. Става дума за едно ново начало. По този начин ще „освободите“ устройството от  излишния товар и то ще работи значително по-бързо и ефикасно.


Направете място за нови попълнения

*Всички ние имаме твърде много неща в телефона си, които някога са били ценни, но вече не са и е време да се отървем от тях. Спомняте ли си приложението, което пробвахте и не ви хареса и още стои в телефона? Или играта, която ваш приятел ви е предложил, но изобщо не ви е интересна?

Всичко това малко по-малко заема значителна памет на устройството. Затова започнете да деинсталирате игри и програми, които не използвате. Ако по-късно си промените мнението, винаги можете да ги свалите и инсталирате отново.

*Обикновено всяко приложение създава папка и конфигурационен  файл с потребителските данни, които остават дори и след като програмката е деинсталирана. Използвайте услугата Astro File Manager, която ще ви помогне да откриете тези папки и да ги изтриете.

*Може да не осъзнавате, но вашия списък с обаждания и SMS историята е възможно да заемат доста голяма част от паметта на телефона (особено, ако обичате да колекционирате съобщения). Почистването на излишните елементи не само ще  направи приложенията да работят по-бързо, но същото се отнася и за останалите програми. History Eraser за  Android ще свърши цялата работа вместо вас, ако самите не сте сигурни точно как да го направите.

*Дразни ли ви факта, че музикалния Ви плеър намира и всички системни и чужди звуци? Включително и гласовите команди на руски,италиански и т.н. от вашата навигация ? Сложете край на това с някоя от безплатните програми в маркета(изпишете в търсене – Nomedia), или сами като създадете празен файл „.nomedia“ и го копирате в папките, в които не желаете музикалния плеър да търси.

Удължете живота на батерията

Най-добрият начин да започнете да пестите живота на батерията е чрез настройките на устройството, но има и други опции, които също ще помогнат за това.

*Максималната яркост на екрана е необходима само при пряка светлина. Поради тази причина настройте нивото на яркостта да се коригира автоматично.

*Не оставяйте   безжичните услуги включени. Те буквално изяждат живота на батерията. В случаите, когато не ползвате  Wi-Fi, Bluetooth или  GPS приложението, просто го изключете.

*Облачните услуги са страхотен вариант за съхранение на различни видове файлове, но понякога без предупреждение могат да се задействат синхронизиращите услуги . Изключете автоматичната синхронизация, за да не ви хаби напразно батерията.

*Ако не е нужно да виждате новите  актуализации в социалните мрежи на всеки пет минути, тогава приложението не е необходимо да проверя за тях на толкова кратък период от време. Настройте интервалите на актуализации да са на 15 или 30 минути.

Обновете Android устройството 

Уморихте ли се да виждате един и същи часовник, календар или тапет на началния екран? Изтръпвате ли вече от мелодиите на звънене и тоновете за уведомления, които слушате от толкова дълго време?

Може би е време за промяна.

*Изтеглете някои нови джаджи, за да промените стила на часовника, времето и да персонализирате екрана по интересен начин. Ако не сте сигурни как да започнете, изтеглете Beautiful Widgets, защото предлагат богата колекция от стилни уиджети, които със сигурност ще ви харесат.

*Тапетът е фон на всички икони на приложенията и уиджетите, така че трябва да е нещо, което харесвате. Ако нямате нищо подходящо, използвайте приложение като Best Wallpapers HD, за да си изберете.

*Мелодиите и тоновете на звънене също е добре да  промените. Те не трябва да ви дразнят, а напротив. Използвайте Zedge или друга подобна програма, с която да намерите звук, който не ви кара да искате да блъснете устройството в земята, всеки път щом издаде звук.

Loading Facebook Comments ...