Малко повече за таблетите

Преди 2010 г. не бяхме съвсем наясно с концепцията за таблетите. Всеки производител на компютри и софтуерните компании имаха свое собствено схващане за понятието „таблет“, което доведе до много различни видове таблети, проектирани и произведени от тези компании. Но никой от тях не обобщаваше общата концепция за таблетите, докато не излезе модела на Apple-  iPad.

iPad бе толкова успешен, че повечето ИТ компании бяха принудени да създадат продукти, които да приличат на него, за да бъдат конкурентно способни. Днес таблетите в основата си позволяват на потребителя незабавен достъп до информация  и взаимодействие и споделяне на данни в мрежата, независимо къде се намирате.

Първоначално, много хора си мислеха, че тези машини са безполезни. Изненадващият успех на iPad обаче впечатли всички и промени изцяло тяхното виждане.

Каква е причина за големият успех на този модел? Кое даде тласък на развитието на тези машини и даде начало на техния възход? Наистина ли имаме нужда от тях? Нека видим до какво заключение ще стигнем в тази статия.

Бумът на таблети

След появата на iPad през 2010 г. изглеждаше, че започва една нова ера в производството на преносимите джаджи и се очакваше жестока конкуренция на пазара между различните производители на таблети. През 2010 г. излезе и забележителният Samsung Galaxy Tab. След това и двете компании изкараха следващото поколение таблети – iPad 2 и  Galaxy Tab 10.1. Междувременно бяха произведени и други страхотни модели, като Motorola Xoom, Blackberry Playbook, таблетът на Toshiba и Kindle Fire.

По всичко личи, че днес цялата ИТ индустрия е изместила фокуса си от лаптопите и се е съсредоточила върху усъвършенстването на таблетите.

Забавлението – навсякъде с вас!

Популярността на тези уникални джаджи доведе до създаването на една нова категория преносими устройства – на таблетите, за да можем да ги разграничаваме от другите продукти на пазара.

Притежаващи преносимостта на смартфон и функционалността на лаптоп, таблетите предоставят на потребителите едно уникално изживяване, докато работят и забавляват. Екранът е достатъчно голям, за да се наслаждавате на гледане на филми и все още са достатъчно леки, за да ги носим навсякъде със себе си.

С  все по-забързаното ежедневие и постоянна работа, не е учудващ фактът, че се опитваме да изтръгнем максимума от оставащото време, докато пътуваме или чакаме някъде. В такива случаи, винаги можем да изиграем една бърза игра на таблета.

Промяна на начина, по който работим

Оставяйки забавлението на страна, друга полза на таблета е опцията за добро скициране или рисуване с подходяща писалка или просто с пръсти. Машината позволява на потребителите по-голяма артистична свобода от стандартните лаптопи. Смартфоните имат твърде малък екран, а в основата на възможността за извършване на подобни дейности е големия дисплей. Таблетите, също така са идеални за бързо нахвърляне на детайли или идеи, които внезапно са ни осенили.

По отношение на организационните способности с таблетите е по-лесно да планирате ежедневието си – финанси, графици, бизнес срещи и т.н.

Таблетите – сравнение с останалите преносими устройства

Разбира се, таблетите няма да заместят всички други форми на преносими устройства. Все още има неща, които предпочитаме да правим на лаптопа или смартфона. През по-голямата част от времето, това зависи от характера на задачата, която ще вършим. Ако работите върху доклад, вероятно ще предпочетете мишка и клавиатура пред сензорен екран. Също така, нищо не може да се сравни е лекотата и удобството, което имат смартфоните и впечатляващата функционалност, която притежават.

Таблетите със сигурност са достоен конкурент сред всички останали функционални устройства.

Използването на правилният инструмент за правилната задача

Има правилен инструмент за всяка задача, а таблетите със сигурност са нещо страхотно, за да ги носите навсякъде със себе си и да работите ежедневно с тях.

И все пак, всяка технология живее и умира, като бива замествана от друга, по-добра, следвайки нуждите на хора, които се определят от начина ни на живот. Можем дори да кажем, че въпреки днешният наплив от таблети, утре може да  не са толкова актуални – да бъдат засенчени от по-иновативни и функционални джаджи.

В наши дни, таблетите са станали доста популярни, заради своята преносимост и интерактивност – те задоволят нуждите на хората, които са постоянно в движение.

Кой знае обаче, какви нови технологии ще се появят и как нашият живот ще продължава да се променя..

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...