11 услуги на Google, с които не можем да се разделим

11 услуги на Google, с които не можем да се разделимПрез последните няколко години имаше доста отзвуци срещу Google по различни поводи, най-вече заради използването на личните данни на потребителите за рекламни цели. Много хора казват, че искат да спрат да използват услугите на търсачката, но всъщност, това е малко вероятно да стане. Google е навсякъде около нас и доста от нещата, които правим в онлайн пространството са свързани с компанията.

Тук ще ви изброим единадесетте услуги на Google, с които едва ли бихме могли да се разделим.

Google Search

На този етап Google е водещата търсачка в качеството на изведените резултати и най-задълбочено търсене. Търсачката на компанията е и най-посещаваната уеб страница в света. Независимо какво правим в Интернет, Google ни е повече от необходим.

Gmail

Макар че има изобилие на безплатни имейл системи, много хора предпочитат да използват Gmail. Голямо предимство е, че в Gmail се предоставя доста голямо свободно пространство за съхранение на файлове и контакти. Повечето от потребителите, които редовно използват услугата, са си свалили Gmail приложението и на своя смартфон.

Picasa

Преди време, компанията закупи Picasa, когато самостоятелните сайтове Flickr и Photobucket ставаха все по-популярни. Picasa има някои полезни инструменти, които я направиха предпочитана от потребителите.

Android

Има три перфектни алтернативи на операционната система Android – това са iOS, Windows Phone 7 и  BlackBerry. Windows Phone 7, все още, не е така наложен на пазара, BlackBerry започва да губи позиции и по всичко личи, че  iOS е другата най-стабилна и надеждна платформа, заедно с Android .

Огромна част от мобилните устройства на пазара са базирани на Android – факт, който не подлежи на оспорване. Телефоните варират в най-различните форми, големина, тегло, функции, марка, цена и т.н.

Google Talk

Google Talk никога не е бил главен играч в IM или VoIP пространството, но все пак е сред най-популярните системи от този вид. За да ползвате приложението е необходимо да имате регистрация в Google. След това можете да изпращате неограничено количество кратки съобщения до вашите приятели и да провеждате видео разговори.

Google Docs

Google Docs е добър инструмент за съхраняване, организиране, редактиране и съставяне на документи. Всички файлове, които се намират в облачната памет на Google Docs, могат да се свалят на всеки един компютър, като единствено, трябва да се логнете в профила си в Google.

Google Maps

Доста често ни се случва да използваме Google Maps, когато търсим даден адрес, град или искаме да съставим маршрута за следващото си пътуване. Приложението ще се превърне във ваш незаменим приятел, ако редовно пътувате и дори можете да си свалите мобилната версия за още по-голямо удобство.  Определено Google Maps е безценна услуга и ще продължаваме да я ползваме още дълго време.

Blogger

Blogger е сред най-известните и най-използвани безплатни блогови платформи. Системата е създадена от Pyra Labs през 1999 г., а 4 години по-късно е продадена на Google. През 2004 г., Blogger е значително обновен и претърпява големи промени в дизайна си, а през май 2007 г. е преместен изцяло на сървърите на търсачката.

Другият добре познат конкурент на Blogger е WordPress, но първият е много по-лесен за употреба и е идеален за начинаещи блогъри.

Google Reader

Това е онлайн четец за новини, с който ще сте постоянно в течение с последните събития от България и света. Google Reader е незаменим инструмент за всички потребители, които искат винаги да са на една ръка разстояние от най-новите новини. Използването му е напълно безплатно, но само внимавайте да не се пристрастите. :)

YouTube

Освен ако не сте готови да се откажете от сайта с най-голямо количество видеоклипове на всякаква тематика, тогава няма да можете да се разделите  с YouTube. Почти няма човек, който да не използва тази услуга, особено когато става въпрос до безплатни видео съвети и уроци, клипове, трейлъри и т.н.

AdWords

AdWords е още една услуга, която е завладяла онлайн пространството. Ако имате уеб сайт и искате да бъдете по-лесно откриваеми от потребителите, AdWords е най-добрият начин за това. Никой не харесва да плаща за AdWords реклами, но доминиращата позиция на Google в Интернет означава, че нямате много други алтернативи.

Loading Facebook Comments ...