TouchRetouch – страхотно приложение за телефон

TouchRetouch - страхотно приложение за телефон

Искате да премахнете даден обект от снимка, чието място, определено, не е там? Примерно, на ваша любима снимка се вижда някакъв странник или пък сте пропуснали да отместите пръста си по-далеч от обектива? Ето какво да направите в такива случаи..

Представете си, че сте на почивка и правите снимка на сграда, но на улицата има знак или спрели хора точно пред вас, които пречат на перфектния кадър. Вместо да се притеснявате дали снимките всеки път ще се получат перфектни, защо не използвате приложение, което ще ви помогне след това да отстраните нежеланите елементи от снимките?

За тази цел си изтеглете TouchRetouch за Android или iOS. Има безплатна пробна версия, така че можете да я тествате преди да решите окончателно дали да си закупите пълната програма.

А ето и как работи:

Стъпка 1: След като отворите TouchRetouch имате две опции – или да направите нова снимка или да избере такава от вашата галерия.

Стъпка 2: Изберете инструмент за премахване на нежеланият елемент и настройте размера на инструмента с плъзгача, който се появява на екрана.

„Lasso“ работи точно, както този инструмент  в програмите за редактиране на изображения на компютъра ви. Но като че ли четката е по-добрият избор за маркиране на нежелания обект, тъй като позволява по-прецизен подбор.

В крайна сметка, с тази лека и приятна програма, накрая ще имате отлични резултати.

Стъпка 3:  Направете корекциите в оцветената в червено зона с инструментът за изтриване. Колкото по-прецизно сте очертали излишния обект, толкова по-хубава ще стане снимката на края.

Стъпка 4: Натиснете бутона „Старт“, за да премахнете елементите от изображението.

Ето, че стола го няма, а преди стоеше най-отпред на снимката.

Снимка 5: Кликнете върху иконата с дискета, за да запаметите снимката си или да я споделите с приятели.

Не всеки път с приложението ще можете да постигате перфектни резултати, но едно нещо, трябва да отбележим, а то е, че несъмнено е изключително полезно и може да направи снимките ви много по-добри, само за минута.

Loading Facebook Comments ...