Wi-Fi Finder – страхотна програма за бизнес потребители

Wi-fi finder - страхотна програма за бизнес потребители

Ако до голяма степен сте зависими от преносимото си устройство, за да вършите работата си в движение и Wi-Fi зоните са необходимост за вас, то в такъв случай задължително трябва да имате приложението Wi-Fi Finder.

Таблетите позволяват на бизнес потребителите да бъдат функционални, независими и мобилни. Те са ултрапортативни, лесни за употреба, мощни и с богат набор от функции и възможности. Много таблети (като Samsung Galaxy Tab) са съвместими с 4G мрежата, която в сравнение с други мобилни мрежи е доста бърза. Разбира се има моменти, когато или нямате 4G сигнал или 4G скоростта ще е слаба. За щастие, в такива случаи можете да използвате Wi-Fi връзката на таблета или смартфона и няма да се налага да изпадате в безнадеждни ситуации.

Но какво да правите тогава, когато пътувате и не знаете точно къде да намерите Wi-Fi точки? Преди да тръгнете на път, свалете си Wi-Fi Finder от JiWire Inc., за да сте сигурни, че имате карта на всички безплатни и платени безжични връзки.

Ето няколко неща, които можете да правите с това приложение:

  • Сканирате за Wi-Fi хот спот близо до вас
  • Търсите за Wi-Fi навсякъде по света
  • Можете да видите детайли на Wi-Fi „горещите точки“, местоположение и упътване как да стигнете до там
  • Филтриране на резултатите по местоположение или вида на доставчика
  •  Мрежи, които работят онлайн и офлайн

Една забележка за това приложение е, че първо трябва да имате връзка с Интернет. Ако притежавате таблет само с Wi-Fi, трябва да използвате този инструмент с малко планиране и да се уверите, че сте свалили на устройството си офлайн базата с данни (тази стъпка ще обясним малко по-надолу).

Веднъж след като сте инсталирали офлайн базата с данни, можете без проблем да намерите Wi-Fi зони, дори и да нямате Интернет връзка.

Нека видим как да инсталирате и използвате приложението.

Инсталация

Като всяко Android приложение, инсталирането на Wi-Fi Finder е доста лесно (има също Wi-Fi Finder в App Store за iPhone и iPad). Следвайте следните стъпки:

  • Отворете  онлайн магазина Google Play
  • Търсете за wifi finder
  • Натиснете „Изтегляне“

След като инсталацията приключи ще намерите Wi-Fi Finder в папката със свалени приложения App Drawer (или като икона на дисплея) и просто кликнете върху иконата, за да се зареди програмата.

Използване

Първо, не забравяйте да свалите офлайн базата данни. С тази база данни ще намирате Wi-Fi зони, без да е необходимо да имате Интернет връзка. За да я инсталирате, отворете приложението (Снимка A ) и щракнете върху Install offline database link.

Снимка А

След като сте инсталирали информацията, вече сте готови да използвате приложението (онлайн или офлайн). Можете да търсите специфична локализация за точки на достъп – колкото по-точна е локализацията, толкова по-добри резулати ще ви се показват. Търсенето чрез пощенски код винаги дава най-добри резултати с WiFi Finder.

За да проведете търсене, следвайте следните стъпки:

  1. Отворете  Wi-Fi Finder
  2. Въведете ключова дума в лентата за търсене (като пощенски код)
  3. Натиснете бутона за търсене и изчакайте да се появят резултатите
  4. Веднъж след като сте натиснали „търсене“, ще се отвори нов прозорец (Снимка B), където можете да изберете  една от точките за достъп, за  да получите повече информация.

    Снимка В

Веднъж след като сте избрали хот спот, ще ви се покаже по-подробна информация за локализацията му (Снимка C). Можете да направите следното:

  • да получите адреса  на Wi-Fi зоната
  • да получите насоки как да стигнете до там
  • да добавите  местоположението към „любими“
  • да споделите  Wi-Fi точката

Снимка С

 Wi-Fi зони, разположени наблизо

Ако просто искате да знаете къде наблизо има Wi-Fi, натиснете върху бутона Near Me на върха на екрана. Това ще ви изведе списък, базиран на вашето GPS местоположение. Можете да изберете да използвате  Wi-Fi Finder като хотспот скенер. Когато стартирате сканирането, Wi-Fi Finder ще ви изведе всички точки в близост. (Снимка D).

Снимка D

Wi-Fi Finder е един от най-добрите и полезни инструменти за всеки, който работи в движение и често има нужда от Интернет връзка. Програмата определено ще ви бъде незаменим помощник и ще бъде винаги до вас, когато имате нужда!

Loading Facebook Comments ...