Как да изберем най-добрия смартфон за нас? – втора част

Как да изберем най-добрият смартфон за нас - втора част

Покупката на нов смартфон може да се окаже трудна задача. С толкова много телефони наоколо, откриването на най-добрия е все едно да търсиш игла в купа сено. Обикалянето по магазините и търсенето в Интернет може да накара главата ви да пламне и да се почувствате още по-объркани.

В тази статия решихме да ви дадем няколко напътствия, които биха ви били от полза при покупката на смартфон. Ще откроим бизнес функциите между различните операционни системи, ще изброим най-добрите спецификации и ще ви дадем съвети за подходящи приложения.

Предна видео камера

Ако планирате да провеждате видео разговори или да се включвате във видеоконференции чрез  телефона си, уверете се, че устройството има предна камера. Те варират от VGA до 2 МР камери. Качеството на разговора няма да е толкова добро като на основната камера, но все пак ще ви свърши страхотна работа.

Вградена памет

Дали е в облачната памет, в телефона или на сменяема карта с памет, мястото за съхранение е голям фактор, с който да се съобразявате. Ако имате намерение да съхранявате документи и презентации на телефона си, ще ви е необходима повече памет. Някои телефони имат вградена ROM памет, заедно с  MicroSD слот  (например 8GB телефон може да предлага вградена памет и MicroSD слот с разширение до 32GB).

Клавиатура

Ако просто не можете да свикнете с виртуална клавиатура, има достатъчно модели с физическа QWERTY клавиатура. Можете да се сдобиете със страхотен смартфон като BlackBerry Bold 9790 или Motorola XPRT, а другият възможен вариант е телефон, с плъзгаща се клавиатура (например Samsung Captivate Glide).

Приложения

Защитни програми

Смартфонът ще се превърне във важна част от професионалния ви и личен живот, така че трябва да сте сигурни, че сте осигурили защитата на информацията си в него – контакти, съобщения, документи, видео и т.н. Трябва да сте внимателни от зловредният софтуер, затова можете да се доверите на антивирусни програми като AVG Antivirus, Norton и  Webroot.

Има и доста програми, които имат само мобилни версии. Такива са Lookout и NetQin. Почти всички приложения за сигурност включват проследяване на телефона, която ви  позволява да откриете местоположението на устройството. Също така, имате контрол над него от разстояние. По този начин изтривате информация или го заключвате.

Органайзери

От съставянето на списъци за организиране на деня до нахвърлянето на бързи бележки, стотици приложения обещават да спестят вашето време. Някои от най-добрите са Remember the Milk, Evernote, SketchBook MobileX и Instapaper.

Cloud приложения

SugarSync

iOS и  Windows Phone имат вградени в смартфоните си облачни услуги. Но също съществуват и множество други облачни програми, които са достъпни за всички платформи. Все по-голяма популярност набира Dropbox, като с нея автоматично синхронизирате вашите файлове между различните ви устройства, където е инсталирана тази  услуга. Box пък ви позволява да съхранявате онлайн цялото си съдържание и може да се интегрира с Google Apps. Други подобни програми са Funambol OneMediaHub, SugarSync и GDocs за  Android.

Аксесоари

Ето някои от аксесоарите, които да обмислите да закупите:

Портативно зарядно устройство

Ако редовно изсмуквате живота на батерията, най-вероятно ще трябва да си купите портативно зарядно устройство. В случай, че често пътувате със сигурност ще ви е необходимо.

Bluetooth слушалки

В магазините има разнообразие на Bluetooth слушалки, които да изберете. С такъв аксесоар можете да провеждате важни разговори, докато карате автомобила си или сте просто в движение.

Повече от всичко ще искате телефон, който може да ви служи еднакво добре в работата и ежедневието. И за щастие това е възможно с помощта на някои приложения и аксесоари.

Loading Facebook Comments ...