Как да изберем най-добрия смартфон за нас? – първа част

избор на смартфон - първа част

Покупката на нов смартфон може да се окаже трудна задача. С толкова много телефони наоколо, откриването на най-добрия е все едно да търсиш игла в купа сено. Обикалянето по магазините и търсенето в Интернет може да накара главата ви да пламне и да се почувствате още по-объркани.

В тази статия, решихме да ви помогнем с няколко напътствия, които биха ви били от полза при покупката на смартфон. Ще откроим бизнес функциите между различните операционни системи, ще изброим най-добрите спецификации и ще ви дадем съвети за подходящи приложения.

Операционна система

Google Android, Apple iOS, BlackBerry OS и Windows Phone 7 могат да бъдат идеални за бизнес потребителите, но всяка платформа има различни функции и предимства. Запознайте се добре с всяка от операционните системи, преди да се спрете на даден модел, защото може и да не се окаже правилното решение за вас.

Android

Съвременните Android телефони работят с Android 2.3 (Gingerbread) или Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Много Gingerbread телефони ще бъдат ъпгрейтнати с Ice Cream Sandwich, тъй като ICS добавя страхотен набор от функции към Android платформата.

*И двете операционни системи (Gingerbread и ICS) – поддържат Near Field Communications (NFC) и Voice over IP.

Приложението на Gmail, което е налично за ICS има Action Bar в долната част на дисплея, който се променя в зависимост от това  къде в приложението се намирате. Например, когато четете имейл съобщение, виждате опции да го архивирате, изтриете или маркирате като непрочетено. Когато преглеждате входящата си кутия, лентата с инструменти се променя, за да ви изведе опцията за съставяне на ново съобщение.

Добавянето на файлове от вашата галерия или други папки е много лесно. Ако редовно използвате Gmail приложението определено ще оцените предимствата му.

iOS

В последната версия на Apple iOS, платформата е разширила значително своите бизнес функции. Една от най-новите актуализации е технологията Siri, която е персонален асистент. Siri ви позволява да пращате текстови съобщения, да си отбелязвате важни дни, срещи и уговорки в календара, да задавате аларма и решавате математически уравнения – всичко това само с гласова команда.

Най-голямото предимство за бизнес потребителите е наличието на iCloud – облачна услуга за съхраняване на информация, синхронизация и споделяне на всякакви видове файлове между различните iOS и Mac устройства.

В iOS 5, имейл приложението позволява добавянето на богато форматиране, като bold и  italic текст към съобщенията. Приложението е снабдено и с вграден речник. Друга важна характеристика е iMessage приложението, с което пращате съобщения до всяко iOS устройство, независимо дали поддържа SMS функция.

Windows Phone

Последната версия на Microsoft – Windows Phone “Mango”, има разнообразие от практични и страхотни функции за бизнеса. Такова е например Office Hub, с което имате пълен достъп до Microsoft Office Suite. Там създавате, редактирате и разглеждате Word, Excel и Power Point файлове. Потребители също така могат да се възползват и от достъп до OneNote – Microsoft версията на Evernote. С Mango споделяте и съхранявате Office документи чрез Office 365 и Windows Live SkyDrive и имате  достъп до файловете си, когато пожелаете.

BlackBerry

Всички телефони с BlackBerry 7 OS идват оборудвани с BlackBerry Balance, който ви помага да не смесвате професионалния с личния живот. Когато вашият телефон е свързан с BlackBerry Enterprise Server, Balance държи персоналната информация отделена, а бизнес информацията защитена.

Невероятно полезният BlackBerry Protect ви позволява да архивирате данните си и да управлявате устройството си от разстояние, ако телефонът бъде откраднат или изгубен. В такива случаи, можете да откриете неговата локализация, да го заключите  и изтриете информацията. Balance е напълно безплатна услуга за  BlackBerry 7 OS.

Последната версия на  Documents to Go също е налична за всички  BlackBerry 7 OS телефони. Потребителите могат да съставят, редактират и преглеждат документи на Word, Excel и PowerPoint.

Спецификациите, които са важни за бизнес потребителите

Конкретните функции, които ще опишем по-надолу са от съществено значение за бизнес потребителите.

4G

След голямата шумотевица около следващото поколение безжични мрежи, 4G е при нас под формата на две основни технологии: WiMax и Long Term Evolution. Основното предимство на 4G е, че има по-бързи скорости на обмен на данни, които значително подобряват сърфирането в мрежата и гледането на видео, както и позволяват провеждането на добра видео конферентна връзка.

Ако решите да си вземете телефон с 4G първо се уверете,че вашият регион ще има покритие на тази мрежа. В общи линии, 4G LTE телефона ще има много по-бърз трансфер на данни, но също така може да има ограничено покритие.

HDMI/MHL

HDMI/MHL портът ще ви позволи да свържете смартфона си към HDTV,  посредством HDMI кабел или MHL адаптер, което съществено разширява функциите на вашето смарт устройство.

 

Loading Facebook Comments ...