Защо е важно да работите с добра компютърна техника в офиса

Причините да обновите настолните си компютри или да ги замените със съвременни лаптопи са неизброимо много. В този материал ще се спрем на 5 от тях, обхващащи различни области на бизнес ежедневието. Те дават насоки за малкия и средния бизнес, за управителите и служителите, но също и за едноличните търговци.

1. Подобрете общуването

Новите машини позволяват да използвате последните версии на операционните системи и актуални издания на програмите за комуникация. Чрез тях колегите могат да са в постоянна връзка, без да се налага да разсейват останалите, като говорят на висок глас, но и без да стават от бюрото си.

Същите тези програми за общуване са подходящо средство за обратна връзка с клиенти и бизнес партньори, което винаги е полезно за бизнеса. И накрая, но не по значение, с тях се извършва и обмен на файлове.

2. Повишете креативността

Разгръщането на творческият потенциал на служителите не зависи само от таланта и мотивацията за работа, а и от инструментите. Днешните хора, занимаващи се с интелектуална работа, зависят до голяма степен от компютрите. А когато говорим за офис, от електрониката зависи и конкурентното представяне.

3. Пестете време и пари

В бизнеса времето е пари. По-бързите нови компютри ще се справят с всяка задача за много по-кратко време от машините с над 5-годишна биография . Също така ще спестите от разходите за техническа поддръжка.

4. Бъдете мобилни

Свободата на придвижване е задължително изискване на бизнеса в наши дни. Това условие е постижимо и с преносими, и с настолни компютри.

Един бърз десктоп РС с програма за бекъп на информацията и нейната синхронизация със смартфони и таблети позволява достъп до файловете от всяка точка на планетата, стига да имате Wi-Fi или 3G/4G връзка.

От друга страна, ултралеките модерни лаптопи могат същото, каквото и десктопите, но самите те са създадени с идеята да се носят в офиса, у дома, на командировките, на срещите с клиентите и бизнес партньорите. Вижте 10 насоки за избора им.

5. Заложете на сигурността

Добрите софтуерни решения против вируси, троянски коне и други зловредни кодове се обновяват редовно и имат най-оптимизиран интерфейс за актуалните операционни системи. А самите ОС се съобразяват със съвременния хардуер на производителите. Новите компютри вдигат нивото на сигурността и с обстоятелството, че намаляват опасността от внезапна загуба на износен компонент.

* * *

Продължителната работа със стар компютър води до психическа умора. А ако ангажиментите и задачите ви са много, бавното зареждане на програмите или забавеното изчисление на проекти, отнема от времето за почивка и съня. Това пък води и до прогресиращо физическо изтощение.

[notification type=“alert-info“ close=“false“ ]Вие, служителите ви и бизнесът ви заслужават освежаване. Експертите на Ardes.bg могат да ви съдействат за избор на най-подходящата електроника, като се съобразяват с потребностите и бюджета ви.[/notification]

Loading Facebook Comments ...