Link VR използва собствени дисплеи, но се нуждае от смартфон

Хедсетове за виртуална реалност се предлагат от различни производители, като са базирани на взаимоизключващи се технологии и идват на цени с голяма амплитуда. По тази причина е необходимо за всеки модел да се правят подробни разяснения за от всяка гледна точка.

Новообявеният Link VR ще работи със смартфона НТС U 11. Но особеното тук е, че хедсетът разполага със собствен дисплей и няма да се налага да използвате екрана на телефона. Последният ще служи само за извършване на необходимите изчисления и да подава видео сигнала към двойката 3.6-инчови дисплеи в шлема (1200 х 1080 пиксела @ 90 Hz).

Устройството ще бъде оборудвано със сензор за проследяване на движението и ще се възползва от собствена батерия. По на производителя, качеството на картината би трябвало да е значително по-добро от това на Samsung Gear VR и Google Daydream.

Премиерата на Link VR се очаква през лятото. Засега няма данни дали ще може да се използва с други платформи освен HTC U 11. Със сигурност обаче, ако искате хедсет за РС, ще трябва да потърсите алтернативни решения, каквито се предлагат в онлайн магазина на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...