Защо да застраховаме смартфона си

Знаете ли какъв процент от смартфоните се чупят всяка година при случайни обстоятелства и неволни грешки в стопанисването им? — Цели 24%. Или казано с други думи, това са почти ¼ от всички бройки, реализирани на пазара.

Тази статистика би трябвало да ни замисли:

Ами ако се случи на нас?

Когато си поръчваме нов телефон, обикновено не размишляваме по този въпрос. Искаме да вземем най-доброто устройство срещу заделената сума. Самата мисъл, че може да се случи нещо с лъскавата ни придобивка, ни изпълва с неловки усещания или неприязън. Пък и рядко сме осведомени, че застраховката е достъпна инвестиция, която при определени обстоятелства е наложителна и почти задължителна.

Кои са тези обстоятелства?

Животът ни изправя в редица ситуации, при които телефонът ни може да пострада, понякога и непоправимо. Всъщност малцина от нас могат да осигурят „стерилна среда“ на електрониката, която е уязвима от цяла плеяда предвидими и непредвидими повреди.

Ето някои от тях:

Измокряне. В наши дни повечето смартфони от най-висок клас са водоустойчиви. Те издържат на потапяне при определена дълбочина за определен срок от време. Но не всеки от нас си купува най-скъпите модели. По-достъпните решения нямат такива защити и са крайно уязвими, ако паднат в река, в мивка или вана с течаща вода… Даже и ако само се намокрят от дъжда. И не винаги сме наясно, че този тип повреди, които безпогрешно се разпознават в сервиза, не се покриват от гаранцията!

Пожар. В случай че домът ни пострада от такова злощастие, вероятно ще имаме най-различни загуби. Но ако и смартфонът е сред тях, чувството ще бъде още по-тягостно, тъй като дори може да не сме изплатили тези устройства. В тях се съдържа и целият ни електронен живот.

Счупване след изпускане или при други външни причини, които не са свързани с фабричен дефект. Възможно е да се случи най-вече при децата, но и възрастните не са „имунизирани“ срещу неприятни инциденти. Механичните повреди, които са вследствие на невнимателна експлоатация, също не се покриват от гаранцията.

Бедствия. Живеем във времена, когато природните катаклизми могат да изненадат всекиго и навсякъде. Можем обаче да предвидим непредвидимото и да защитим вложенията си в ценни вещи именно чрез застраховането им.

Кражбата на смартфона е неприятно събитие, понеже ни отнемат устройство, за което сме дали трудно изработените си пари. Но дори и да ни задигнат сравнително евтин модел, докато сме го оставили за миг без надзор в някое заведение или са го измъкнали неусетно от чантата ни, с него губим и всички лични материали, които са били съхранявани в паметта му.

Особено неприятно е, ако знаем, че крадците получават достъп до личното ни пространство и до телефонните номера на приятелите, роднините и колегите ни. За жалост, застраховката не ни предпазва от такива емоции. Но тя ни дава спокойствие, че поне ще бъдем финансово обезпечени от загубата.

Още ползи и удобства от застраховката

на електроника, закупена от Ardes.bg.

Облекчение за потребителите е, че нашата застраховка покрива и транспортните разходи, свързани с евентуалното сервизно обслужване на умния телефон или компютъра. Да, точно така, на същите застрахователни условия, покриващи идентични проблемни ситуации, се радват още преносимите компютри, ултрабуците и хибридните машини.

Ако се нуждаете от повече информация, посетете тази страница, изясняваща редица подробности. Винаги можете да получите и най-обстойна консултация от нашите експерти при запитване в магазин от търговската ни верига или на телефон 0700 150 60.

Loading Facebook Comments ...