Българите масово ползват смартфоните за общуване в интернет


Проучване на „Галъп Интернешънъл“ показва, че едва половината българи използват телефона си единствено и само за обаждания. Масовото навлизане на смартфоните у нас, което е сравнимо със световните тенденции, напоследък води и до друга интересна тенденция — близо 10% от потребителите използват само карти за интернет в мобилни устройства, каквито са таблетите.

Данните сочат още, че българите са в крак с глобалните трендове, когато става дума и за общуване през умните телефони. SMS-ите вече са смятани за архаично и излишно скъпо удоволствие, особено когато същата и дори по-удобна функция имат мобилните програми за чат. Любимите приложения на нашенци са Facebook и Viber. Засега сравнително малко наши сънародници гледат телевизия през телефона си — едва 2%.

От друга страна, почти една четвърт от българите вече редовно пазаруват и/или плащат месечните си сметки през интернет. В каталога на Ardes.bg ще намерите огромно разнообразие от смартфони и таблети с щедри ресурси за работа и забавления онлайн, включително с вградени системи за сигурност.

Loading Facebook Comments ...