Приходите на Nvidia също разчитат на видеокарти за криптовалута


В началото на месеца AMD обяви финансовия си отчет за последното тримесечие, като част от анализа включваше признанието, че бизнесът на компанията до голяма степен разчита на видеокартите, оптимизирани за добив на криптовалути. Сега Nvidia също се похвали с добри приходи, като отново се набляга на графичните решения за „копаене“ на виртуални пари. По всичко личи, че това е доходоносна, но и донякъде притеснителна тенденция в бранша.

Nvidia декларира постъпления в размер на $2.91 млрд., като отчетният период е до 31 януари тази година. Добрите приходи са причина за по-високата стойност на акциите — увеличението е с $1.72. Зависимостта на водещите производители от mining видеокартите, специално създадени за ефективен добив на криптовалути, е донякъде смущаваща за дългосрочните им бизнес планове, тъй като никой не може да прогнозира докога тези пари ще се радват на интерес от потребителите.

Каталогът на Ardes.bg включва видеокарти на Nvidia и AMD, подходящи както за „копаене“, така и за бизнеса, киноманите и геймърите.

Loading Facebook Comments ...