Apple патентоват нова клавиатура за бъдещите лаптопи MacBook


Ако се вярва на някои научни изследвания, клавиатурите на настолните и преносимите компютри могат да бъдат по-нехигиенични и по-опасни за здравето от седалките на тоалетните чинии. Причината за това е, че те събират прах, останки от разлагащи се храни и други болестотворни елементи. Apple са си поставили за цел да преодолеят този проблем — ако не универсално, поне в бъдещите модели на своите лаптопи MacBook.

Компанията е на път да патентова прототип за клавиатура, който няма да позволява задържането на нежелани частици между бутоните. Това ще се постига чрез интеграцията на защитна структура от вътрешната страна всеки клавиш и механизъм, отблъскващ всичко, което няма място там. Твърди се, че иновацията ще повиши и ергономичното удобство за потребителя.

За жалост, каквото и да са замислили Apple, то няма да влезе в употреба за тазгодишните MacBook. По-вероятно ще бъде част от моделите, които ще излязат от 2019 година нататък. Актуалните предложения на компанията се предлагат в продуктовия каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...