Лаптопите с SSD ще се превърнат в стандарт от края на текущата година

Технологичните експерти оповестиха свой анализ, от който се разбира, че през 2017 г. най-много 45% от продадените преносими компютри в световен мащаб са разполагали с SSD модул. Причините за това са компонентите за твърдотелните дискове, които продължават да държат висока цена, особено в сравнение с традиционните харддискове (HDD). По тази причина по-достъпните решения масово идват с капацитет, смятан за недостатъчен от болшинството потребители.

Същите анализатори на пазара обаче вярват, че

ситуацията ще се промени в края на текущата година,

а от следващата лаптопите с SSD ще направят обрат и ще станат стандарт. Това ще се дължи на мерките, взети от водещите производители на твърдотелни дискове, за намаляване на тяхната цена. Съответно големите компании, предлагащи мобилни компютри, ще могат да интегрират SSD-та с капацитет между 256GB и 512GB за повечето модели, което щяло да привлече и потребителския интерес.

Каталогът на Ardes.bg включва нови и реновирани лаптопи на всички водещи производители. Някои от моделите залагат на SSD. Други — на HDD. А ще откриете и интересни хибридни решения на атрактивни цени.

Още по темата:
SSD и HDD — кое издържа повече?
5 сигурни ползи за лаптопа от SSD
Екстрите на лаптопа, които си струват парите
Защо да изберем обновен лаптоп или компютър?
Кои са видовете класове употребявана техника?

Loading Facebook Comments ...