Смартфони с Android P ще поддържат HEIC и ще служат като клавиатури и мишки


Последните публикации в популярния форум XDA Developers, където се събират и общуват изтъкнати разработчици за Android, носят две новини относно следващото издание на операционната система. Първата засяга смартфоните от висок клас, които ще използват следващото издание — Android P. Те ще могат да ограничават размера на заснетите снимки с компресията HEIC, смятана за най-добрата досега.

Поради скъпите лицензионни такси за технологията High Efficiency Image Format (HEIF) и вариацията ѝ HEIC, тази функция няма да бъде достъпна за всички умни телефони, а само за по-скъпите. Втората интересна добавка не прави такова разграничение. Засега с нея се експериментира, но след като бъде завършена, смартфоните ще се превръщат в Bluetooth клавиатури и/или мишки за навигация на десктопи и лаптопи.

Ще се разширят и начините, по които можете да използвате сензорния екран на телефона като допълнителен и специфичен контролер за управлението на игрови конзоли. И това нововъведение се очаква да дебютира с Android P.

Най-новите умни телефони, още сега разполагащи с изключителни възможности, са неизменна част от каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...