Първият смартфон с блокчейн технология ще бъде Exodus на HTC

Производителите на видеокарти отдавна предлагат модели, предназначени специално за добиването на криптовалути. Сравнително отскоро някои смартфони официално ще поддържат такава функция. Но HTC обявиха, че техният Exodus ще бъде първият в света умен телефон, разработен специално за тази цел. Той ще поддържа технологията блокчейн и ще разполага с универсален портфейл и защитена хардуерна зона.

Фил Чен, който ръководи проекта, е убеден, че устройството ще бъде идеалната среда за работа с децентрализирани приложения. Наличните протоколи ще включват поддръжка на Bitcoin, Ethereum, Lightning Networks, Dfinity и други криптовалути. Компанията разпространи и схема на използваните компоненти, но за момента се въздържа от анонс на подробности за хардуера.

Дали HTC Exodus наистина ще бъде „първият в света“ смартфон с блокчейн технология, зависи от реакциите на конкурентите и още неизвестните дати за появата им на пазара. Sirin Labs също се канят да пуснат подобно устройство някъде през есента, а Huawei е друга марка, обявила интерес за участие в този набиращ популярност сегмент.

Най-добрите модели на водещите производители вече са част от каталога на Ardes.bg. Очакваме и появата на блокчейн решенията, щом излязат на европейския пазар.

Loading Facebook Comments ...