През 2019 година се очаква наплив от умни телефони с тройни камери

Повечето водещи производители на смартфони проявяват сериозен интерес към технологията с основна (задна) камера, включваща три обектива. Сред желаещите да въведат такива модули в следващите си флагмани, базирани на Android, се нареждат Asus, Lenovo, Sony, Xiaomi и HTC. Айфоните на Apple също могат да се сдобият с подобна характеристика, като вече се правят и първите тестове.

Това, че лидерите в този бранш са заинтригувани, се дължи на Huawei. И по-конкретно на техния модел P20 Pro, разполагащ с тройна камера и обща резолюция от 68 мегапиксела. Конкурентите внимателно следят продажбите му, за да знаят дали любителите на фотографията ще прегърнат тази идея и за да усъвършенстват технологията, ако към нея възникнат някакви забележки.

По данни на Largan Precision, една от компаниите, доставящи модули за тройни камери, вече има увеличение на заявените количества. Това може само да означава, че много производители за започнали разработки в това направление. Масовите производства ще доведат до намаление на цените за такива смартфони, а това ще ги направи още по-интересни за потребителите.

Умните телефони с първокласни камери са част от каталога на Ardes.bg. Вижте и нашата томбола, даваща възможност да спечелите Huawei P20.

Loading Facebook Comments ...