Процесори на Intel скоро ще получат актуализация за по-голяма сигурност

Според публикация на авторитетното издание The Verge се оказва, че някои проблеми със сигурността на новите процесори Intel не са приключили със заплахи като Meltdown и Spectre. Специалисти на Google и Microsoft са забелязали още една пролука в най-новите модели, но не са пожелали да разпространят подробности за нея, за да не поощрят недобронамерените лица и организации да злоупотребяват с нея. Все пак недостатъкът е обозначен с термина Speculative Store Bypass.

За щастие, още преди информацията да бъде подадена към медиите, Intel са били осведомени и много скоро ще са готови с фърмуер актуализация, която ще блокира всякакви опити за експлоатация на недостатъка. За жалост обаче, отново по данни на гореспоменатото издание, едно такова решаване на проблема ще е за сметка на част от производителността. Изчислителната мощ ще спадне между нищожните 2% и пренебрежимите 8%.

Изцяло от системните администраторите на компаниите и/или техните началници ще зависи решението, дали подобрената сигурност е по-важна от възможно най-високата производителност. Следващото поколение процесори на Intel ще заложат на нова архитектура, в която „пробойните“ ще са отстранени фабрично и няма да се налагат софтуерни корекции.

Централните процесори, предлагани от Ardes.bg, са с дългогодишна гаранция и техническа поддръжка.

Loading Facebook Comments ...