Snapdragon 710 носи повече желани функции за по-евтините смартфони

Много пъти досега Qualcomm обещаваха, че чипсетите им ще предлагат функции, типични при скъпите смартфони, но за бюджетните модели. До известна степен ангажиментът беше спазван и досега, но пълното му изпълнение като че ли ще бъде с новия процесор Snapdragon 710. Вече е официално обявен и според производителя му ще осигурява двойно по-висока производителност при приложенията с AI (изкуствен интелект), в сравнение с един от популярните си предшественици — Snapdragon 660.

Чипът ще бъде 8-ядрен и ще се състои от две първокласни ядра Kryo 360 (2.2 GHz) за най-сложните изчисления. Другите шест Kryo 360 ядра ще са с честота 1.7 GHz и ще поемат по-лекия софтуер и мултитаскинга. Графичният ускорител Adreno 616 ще осигурява 20% по-добра производителност в игрите и графичните приложения, както и 25% по-гладко сърфиране с интернет.

Snapdragon 710 е разработен не само за AI, но и за мултимедия, като се очаква да бъде впечатляващо икономичен. Например ще се използва до 40% по-малко енергия за игри и 4K HDR видео. Ще се поддържат най-новите 4G LTE протоколи за връзка, сред тях и 4×4 MIMO за до 70% по-бързи скорости в зоните със слаб сигнал.

Много от смартфоните, изпълващи богатия каталог на Ardes, са базирани на чипсети от Qualcomm. Очакваме и първите решения с новия Snapdragon 710.

Loading Facebook Comments ...