Apple ясно декларира, че има проблем с криптовалутите за iPhone

Няма спор — начините за добив на криптовалути набират популярност. От много време насам най-големите производители на видеокарти се радват на специалния интерес към моделите им, предназначени изключително за „миньорство“. Но Apple отказва да повлече крак по тази мода, като в документацията към предстояща актуализация за iOS изрично се казва, че смартфоните iPhone не са предназначени за това.

Устройствата на компанията ще продължат да поддържат виртуални портфейли, които съдържат определени данни, свързани с криптовалути, но операционната система занапред ще блокира програми, които опитват да добиват такива пари. Сред различните причини, някои от които са юридически, са посочени и чисто технологични. А именно — „копаенето“ на биткоини или аналогични валути е свързано със сложни изчисления, които натоварват телефона и скоротечно изцеждат заряда на батерията.

Каталогът на Ardes.bg включва както айфони, така и умни телефони от производители с не толкова консервативно отношение към криптовалутите.

Loading Facebook Comments ...