Подобряването на NAND паметите води до намаляването на цените им

Цените на NAND флаш паметите, използвани в съвременните смартфони, таблети и все повече лаптопи, ще продължат да падат и през следващото тримесечие на текущата година. В това са уверени всички анализатори от технологичния бранш. Основата причина е свръхпредлагането и голямата конкуренция между производителите. Но и повишаващото се търсене сред потребите също има ключова роля, тъй като носи приходи, инвестирани в подобрение на съществуващите технологии и позволява по-масово серийно производство.

Компаниите с най-голям пазарен дял още сега правят необходимите стъпки за увеличение на производствения си капацитет през следващите три месеца, което означава, че най-вероятно още от есента ще можем да отчетем поредното поевтиняване на тези продукти. Освен вградените решения, към тях можем да причислим 2.5-инчовите SSD, подходящи за ъпгрейд на вече съществуващи настолни конфигурации, но също и M.2 модулите, идеални за директно свързване към новите дънни платки, включително в преносимите компютри, предлагани през последните няколко години.

Различни NAND/SSD памети отдавна се предлагат на възможно най-достъпни цени от Ardes.bg. Сред тях са вътрешни и външни решения.

Loading Facebook Comments ...