Ще стане ли Google сериозен конкурент на Sony и Microsoft при игрите?

През последните дни се разпространява упоритият слух, че Google вероятно работи по своя игрова конзола. Ако той се потвърди, това би означавало, че скоро Sony PlayStation и Microsoft Xbox ще имат сериозен конкурент. Уточнението е, че по-скоро се говори за стрийминг услуга на гейминг заглавия, като не е съвсем ясно каква ще бъде платформата, чрез която ще се осъществява достъпът до тях.

Редица престижни медии първоначално отказваха да се занимават със сведението. Но при проучванията си установиха, че източникът на слуха е авторът Джейсън Шрайър от популярния сайт Kotaku. Досега той има безупречно досие, когато става дума за непотвърдена вътрешна информация, която рано или късно става официална.

Сега, след като вече се знае, че в новината — макар да не е потвърдена от самите Google — е правдоподобна и идва от надежден информатор, специализираните издания отбелязват, че мегакорпорацията винаги е имала сериозно отношение към гейминга. Досега приоритетите ѝ бяха съсредоточени в развитието на платформи за достъп до книги и софтуерни приложения, както и за стрийминг на музика. Съвсем основателно да се допусне и приеме, че просто е дошло времето да се заемат и с игрите.

Важно е да се уточни, че една компания може да прави известни проучвания и дори да инвестира в определени разработки, но от това не следва автоматично, че тя непременно ще завърши проекта си. Дори да финализира начинанието си, едва в бъдеще ще се решава дали то е достатъчно качествено, за да намери своето комерсиално приложение. Вярва се, че може би самите Google са разпространили мълвата чрез посредника Шрайър, за да се ориентират по отзвука за потребителските нагласи.

А нагласите в общи линии досега са предимно положителни. Потребителите винаги печелят от конкуренцията, тъй като тя стимулира корпорациите да подобряват услугите си и да се надпреварват с все по-атрактивни цени.

Докато видим готов продукт от Google обаче, несъмнено ще измине поне една година. Дотогава ще се забавляваме с актуалните игрови конзоли и геймърските компютри, като едни от най-добрите се намират в каталога на Ardes.bg

Loading Facebook Comments ...