Процесорите Intel Whiskey Lake за лаптопи идват наесен


Следващото поколение процесори на Intel е известно под общото название Wiskey Lake, но доскоро не бяха известни подробности за техническите характеристики на отделните модели. Оказва се, че едни от първите предложения на пазара ще са вградени в лаптопите и ултрабуците, очаквани през есента на текущата година. Разбира се, при тях говорим за мобилни версии на чиповете, обозначени с буквата U към номерацията на името.

Двете разработки са Core i5-8265U и Core i7-8565U. Това са 4-ядрени процесори Whiskey Lake U, осигуряващи около 500MHz по-висока честота спрямо аналозите от актуалната линия Kaby Lake-R. Core i5-8265U ще работи на 1.6GHz, а основната честота при Core i7-8565U ще бъде 1.8GHz. С технологията Turbo Boost ще се постига и по-добра производителност.

Не се очаква промяна на вградените графични ускорители. Предполага се, че и двата процесора ще заложат на изпитаното решение Intel UHD Graphics 620, вече познато от Kaby Lake-R. Обект на спекулации са и цените на първите лаптопи с Wiskey Lake, но експертите са почти сигурни, че най-базовите модели ще струват не по-малко от $800 (ок. 1300 лв).

Пълните подробности като че ли ще станат известни едва когато получим първите преносими компютри и ултрабуци в онлайн магазина на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...