Как да сме технологично подготвени за лятната почивка?

Едва ли има нещо по-хубаво от това да прекараме няколко дни в абсолютна тишина и спокойствие сред природата. Много от нас обаче нямат този късмет, което налага да проверяваме служебния имейл поне от време на време. По-младите членове на семейството също до голяма степен са пристрастени към достъп до интернет и своите смарт устройства, така че вижте как можете да осигурите комфорт и семейна хармония по време на почивката със сравнително малка инвестиция.

Свързани навсякъде

Доброто покритие и скорост на мобилните мрежи в последно време, както и достъпните цени за ползване на интернет през тях, ви дават чудесна възможност да работите и да се забавлявате почти навсякъде. Споделянето на интернет достъп през мобилния телефон не е най-удачното решение по ред причини: батерията на смартфона свършва бързо и той доста загрява, ако трябва да обслужва няколко устройства. Това силно амортизира скъпото мобилно бижу.

По-доброто решение е да използвате мобилен 4G рутер, който има отделна батерия и може да осигури около 5-6 часа достъп. Хубаво е за целта да имате карта за данни, каквато всеки оператор с радост ще ви предложи. Другият плюс на мобилния рутер е, че ще имате интернет и по време на самите пътувания, така че всички ще са щастливи.

Подходящ модел е TP-Link M7310, който позволява да следите дори текущото потребление на данни в реално време върху дисплея.

Заредени с енергия

Едва ли има потребител, на когото не се е случвало да остане без батерия, когато няма възможност да зареди своето устройство. На помощ веднага идват така наречените енергийни банки, които вече имат доста привлекателни цени. При всички случаи вземете тази с най-големия капацитет, който можете да си позволите, и не забравяйте, че 10000 mAh не отговарят точно на три зареждания на телефон с батерия 3300 mAh, защото винаги има известен процент загуби.

Едни от най-достъпните модели, които можете да намерите в магазина на Аrdes.bg, са тези на Canyon, а ние препоръчваме вариантите с 13000 и 16000 mAh.

Още по-мобилни

С прашка е малко вероятно да свалите самолет, затова трябва да имате правилния инструмент за всяка задача. Или казано с други думи – ще ви е трудно да напишете дълъг имейл или да направите презентация на смартфона – за това ви трябва ултрабук или хубав таблет. Последните поколения таблети могат много и са достатъчно бързи, за да поемат обичайните офис задачи, като при това предлагат и най-много мобилност. Така ще можете удобно да ги използвате дори на плажа или седнали в самолета, а като допълнителен плюс в полза на закупуването на такова устройство можем да посочим по-дългия живот на батерията, както и факта, че можете да ги презаредите с енергийна банка.

Един от най-удобните за използване таблети заради тънкия си профил и възможността за завъртане на екрана на произволен ъгъл до 180 градуса, е Lenovo Yoga Book, който позволява удобно водене на записки на ръка и има вграден тъчпад и клавиатура с подсветка. Моделът се предлага с Android или Windows 10.

Да опазим скъпата техника

Колкото и грижовни да сте към своето ИТ оборудване, никой не е застрахован от случайни инциденти и кражба, особено по време на пътувания и посещения на най-различни места. За физическата защита на своя смартфон, лаптоп или таблет, можете да разчитате на качествена чанта или калъф, каквито ще намерите на Ardes.bg.

За да сте напълно спокойни, можете да се възползвате и от уникалната услуга за застраховка на новата придобивка и още от първия ден на използването ѝ да знаете, че каквото и да се случи няма да имате сериозни финансови загуби. С тази застраховка вашето устройство ще бъде ремонтирано или ще бъдете компенсирани финансово, ако това не е възможно.

Ако лятната почивка ви е отвела в района на Варна, заповядайте да разгледате нашите предложения в магазина ни на бул. „Сливница“ 120. А дори да се намирате някъде другаде из красивите кътчета на България, винаги можете да изберете от онлайн каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...