Близо 4 милиарда потребители на смартфони до края на 2021 година

Статистическата агенция Newzoo оповести данните от най-новото си глобално проучване върху разпространението на смартфоните. Ако се вярва на прогнозите им, до 2021 година ежедневно използваните умни телефони в световен мащаб ще наброяват 3.8 милиарда. Не по-малко интересни са и основанията на анализаторите за това изявление.

Те са основани на актуалното състояние, според което до края на текущата година потребителите на смартфони ще надхвърлят 3 милиарда души. Водещите производители продължават да са Samsung при Android-базираните устройства, и Apple — при iOS. Плътно по петите ги следват китайските компании Xiaomi, Huawei и Lenovo, всяка от които има позиция в черната десеторка.

Любопитни са и данните за разпределението на потребителите. Около 77% от жителите на САЩ притежават лични смартфони. Само с 2% по-малко са тези в Западна Европа, а такива телефони в Източна Европа употребява приблизително 60% от населението. Значително по-малобройни са числата за Близкия Изток и Африка — там от умни телефони се възползват само 19.9%.

Смартфоните, базирани на Android и iOS, са съществена част от продуктовия каталог на Ardes.bg. В него ще намерите решения от различни ценови класове и повечето водещи производители. Всички модели са с безупречно гаранционно и извънгаранционно сервизно обслужване, като нашите консултанти са готови да ви съдействат за избора.

Loading Facebook Comments ...