Lenovo държи на своите смартфони, понеже са ключови за целия бизнес

Ако през последната година сте попаднали на слухове, че Lenovo възнамеряват да прекратят разработката и производството на смартфони, вече можете да сте сигурни, че те са силно преувеличени. В рамките на конференцията Lenovo Transform 2.0 лично Ян Юанчин — изпълнителен директор на компанията — декларира, че бизнесът с мобилни устройства е извънредно важен. И въпреки че напоследък Lenovo работят на загуба в този сегмент, отскоро отново се отчитат приходи, подлежащи на увеличение след планираните оптимизации.

Нещо повече — господин Юанчин е категоричен, че няма технологична компания в света, която иска да се наложи в бизнеса с устройства от Интернет на нещата (Internet of Things, IoT), а да не прогресира в областта на смартфоните. Просто защото интелигентните телефони са ключов фактор за управлението на свързаните джаджи и общата им инфраструктура.

Друга от темите, засегнати в Lenovo Transform 2.0, беше сливането на китайската компания с Motorola. Ян Юанчин изтъква, че закупуването на конкурентния производител е затвърдил позициите на Lenovo на определени пазари, но това на този етап едва ли ще доведе до ръст в други региони, където Motorola не е популярна марка.

На горното видео можете да изгледате запис на конференцията. А в продуктовия каталог на Ardes.bg ще намерите актуални смартфони от Lenovo и Motorola. Ще продължим да предлагаме и бъдещите им разработки.

Loading Facebook Comments ...