До две години лаптопите Apple MacBook няма да разчитат на Intel?

Появи се нова информация, според която от 2020 година нататък Apple ще се откаже от процесорите на Intel за своите лаптопи от линията MacBook. А причината за този своеобразен бизнес развод е желанието на „Ябълката“ за по-голяма независимост от други производители. Прогнозата е на изтъкнатия анализатор Минг Чи Куо, според когото тази тенденция е сигурна.

Дори има данни, че за целта Apple ще продължи да разработва собствен хардуер, което вече се извършва в различни технологични сегменти и ще продължи да се разширява. Предполага се, че вътрешните разработки на процесори ще са базирани на чиповете ARM, като ще бъдат оптимизирани специално за ноутбуците MacBook. Що се отнася до изчислителите продукти за смартфоните iPhone, партньорството с TSMC щяло да се запази.

Промените, очаквани до 2020 година, не засягат само ноутбуците на компанията. Интересът на Apple към самоуправляващите се автомобили и необходимостта от специални чипове с изкуствен интелект за тях, също участват във взимането на трудното решение. Вижте наличните предложения сред смартфоните и лаптопите на този производител в каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...